Šport > Kolesarstvo
64023 ogledov

Konec vseh ugibanj? Pri Jumbo-Vismi razkrili Rogličevo usodo

Roglič Profimedia
Merijn Zeeman je kategorično zavrnil vse govorice, da bi lahko Primož Roglič že po koncu aktualne sezone zapustil Jumbo-Vismo.

Potem ko je z neverjetnim vzponom Jonasa Vingegaarda izgubil mesto prve violine Jumbo-Visme, so se v zadnjem času pojavila številna ugibanja o predčasnem odhodu Primoža Rogliča iz vrst te nizozemske ekipe, čeprav ga pogodba za Jumbo-Vismo veže vse do konca leta 2025.

Prvič se je o tem govorilo že lani, ko ga je ekipa na dirki po Franciji po nesreči z balo sena pustila v ozadju in se povsem podredila Vingegaardu, še glasnejše pa so govorice v letošnji sezoni, ko Slovenec sploh ni bil del ekipe za Tour, kasneje pa je moral skupno zmago na dirki po Španiji prepustiti moštvenemu kolegu Seppu Kussu.

Geraint Thomas in Primož Roglič Veliki rival razkril Šport Thomas udaril: "Sovražijo se! Morali bi slišati, kaj si Roglič misli o tem!"

Zdaj pa je v začetku tega tedna še odjeknila prava bomba, ko so na plan priplavale govorice, da naj bi Jumbo-Visma načrtovala združitev z ekipo Soudal-QuickStep, za katero nastopa Remco Evenepoel, kar bi pomenilo, da bi imel naš šampion na tekmovalnem koledarju še manj priložnosti, ko bi lahko na dirkah nastopal v vlogi kapetana.

Tako so znova vse glasnejše govorice, da bi lahko Roglič že po koncu leta predčasno zapustil nizozemsko ekipo, kateri je obljubil zvestobo vse do konca leta 2025. Toda Jumbo-Vismin športni direktor Merijn Zeeman je v pogovoru za GCN nemudoma zavrnil ugibanja, da bi štirikratni zmagovalec velikih tritedenskih dirk lahko že po letošnji sezoni zamenjal moštvo.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

"To, da naj bi že letos zapustil našo ekipo, je zame nekaj novega in ne drži. Našo ekipo načrtujemo dolgoročno in on je del teh načrtov," je bil neposreden Zeeman, potem ko so za Rogliča pokazale zanimanje ekipe, kot so Lidl-Trek, Movistar in Ineos Grenadiers. Zeeman tako vztraja pri svojem, da Roglič ostaja del Jumbo-Visme tudi v prihodnji sezoni.

A po besedah zloglasnega športnega direktorja Johana Bruyneela usoda Primoža Rogliča kljub obstoječi pogodbi vendarle ni popolnoma v rokah Jumbo-Visme. Če bi resnično prišlo do združitve s Soudal-QuickStepom, bi po besedah Bruyneela lahko Roglič enostavno prekinil pogodbo, saj je to sklenil z ekipo, ki je ob nastanku nove združene ekipe uradno nehala obstajati.

Pri Jumbo-Vismi tako vztrajajo, da Roglič ne gre nikamor, a na koncu bi znal imeti Primož zadnjo besedo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • silvester1 12:08 28.september 2023.

    Jumbo -Visma. Sami boste krivi ker bo Roglič odšel v drugo ekipo. Zajebaval ga pa ne boste

  • Idioti 12:49 27.september 2023.

    Če pride do združitve ima proste roke , kajti JUMBO Visma je ta , ki ne bi bila več PRAVNA podpisnica pogodbe .

  • Avatar pantani
    pantani 09:40 27.september 2023.

    V tem primeru,lahko Primož izsili,da bo spet prvi kapetan Visme,v nasprotnem primeru, jim lahko samo še pomaha v slovo!!!

Sorodne novice