Šport > Kolesarstvo
51924 ogledov

Pogačar menja ekipo? Agent razkril, kaj se je zgodilo po koncu Toura

Tadej Pogačar Profimedia
Je na vidiku nova prestopna bomba z najboljšim slovenskim kolesarjem v glavni vlogi?

Kolesarska ekipa INEOS Grenadiers mrzlično išče zvezdniško okrepitev, s pomočjo katere bi se na najprestižnejših dirkah lahko postavila po robu Jumbo-Vismi in UAE Team Emirates. Oči britanskega moštva so že dlje časa uprte v Primoža Rogliča in Remca Evenepoela, visoko na njihovem seznamu želja pa se nahaja tudi aktualni prvi kolesar sveta Tadej Pogačar.

Ineos je zanimanje za sodelovanje s Pogačarjem pokazal v obdobju med letošnjima dirkama po Franciji oziroma Španiji. Pogačar, dvakratni zmagovalec francoske pentlje, je bil na Touru dolgo časa v igri za skupno zmago, a je na koncu moral priznati premoč Jonasu Vingegaardu.

Alex Carera, agent najboljšega slovenskega kolesarja, je v pogovoru za Global Cycling Network potrdil, da je Ineos odkrito poizvedoval glede možnosti Pogačarjevega prestopa, ki pa za zdaj ostala težko izvedljiv, saj ga pogodba na UAE veže do leta 2027.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
"Zanimajo se za Tadeja, vendar ima v tem trenutku sklenjeno pogodbo z UAE do leta 2027," je za GCN pojasnil Carera. "Če ga bo Ineos želel pred iztekom roka, se bo moral obrniti na UAE Team Emirates. Ineos želi postati ena najboljših ekip na svetu, če Tadej ne bi imel pogodbe, bi ga vsekakor želeli v moštvu. Če želiš postati najboljši, potrebuješ najboljše kolesarje. Lahko potrdim, da me je Ineos v zadnjih nekaj mesecih večkrat vprašal, ali je Tadej prost ali ne. Povedal sem jim, da ima pogodbo," je dodal agent.

Ineos, nekdanji Sky, je bil nekoč najmočnejša kolesarska ekipa na svetu, trenutno pa v svojih vrstah pogrešajo kolesarja, s katerim bi lahko posegli po zmagi na tritedenskih dirki. Na letošnjem Touru je bil njihov najboljši kolesar Carlos Rodriguez na petem mestu. Potem je tu Tom Pidcock, ki še ni izpolnil vsega svojega potenciala, in pa 37-letni  Geraint Thomas, ki je svojo bržkone zadnjo priložnost za zmago na največjih dirkah zapravil na letošnjem Giru, kjer ga je v razburljivem finišu premagal Roglič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • tlacan 09:35 28.september 2023.

    Če urednik oz. pisec članka bere komentarje: Google je malo nerodno prevedel besedilo. Dajte ga vsaj malo popravit, da bo izgledal Slovenski zapis