Šport > Kolesarstvo
15691 ogledov

Bomba! Je to Rogličeva nova ekipa? Primož opažen v njenih prostorih

Primož Roglič Profimedia
Po poročilih nekaterih medijev naj bi bil Primož Roglič blizu podpisa za Boro-Hansgrohe.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na startu dirke Giro dell'Emilia razkril, da zadnje govorice držijo ter da že po koncu letošnje sezone po osmih letih zapušča Jumbo-Vismo.

Sprva so se podobne govorice pojavile že prejšnje leto, ko je počasi postalo jasno, da je Roglič, ki je praktično lastnoročno postavil Jumbo-Vismo na kolesarski zemljevid, postal druga violina, za Dancem Jonasom Vingegaardom.

Ko pa letos sploh ni bil vključen v načrte za dirko po Franciji, na Vuelti pa se ni smel boriti za skupno zmago in je moral slednjo prepustiti moštvenemu kolegu Seppu Kussu, pa je postalo kristalno jasno, da je čas, da zapusti nizozemsko ekipo.

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri vsem tem je največjo težavo predstavljalo dejstvo, da ga za Jumbo-Vismo veže še dvoletna pogodba, Nizozemci pa si nikakor ne želijo, da bi eden najboljših kolesarjev sveta naenkrat vozil proti njim. Nato pa so se pojavile govorice, da bosta Jumbo-Visma in Soudal-QuickStep združila moči in kar naenkrat bo imela na novo ustvarjena ekipa dvakrat preveč kolesarjev na svoji plačilni listi.

V toku teh dogodkov so pri Jumbo-Vismi Rogliču dovolili, da si poišče novo ekipo ... Katero pa si je morda že našel. In ne, ne gre za ekipe Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Movistar, Bahrain Victorious ali Jayco-AlUla, s katerimi se ga je povezovalo v zadnjih dneh.

Kar naenkrat se je po pisanju nekaterih medijev v boj za Rogličev podpis vključila tudi Bora-Hansgrohe. Kot je sporočil eden izmed vodij profesionalnih ekip, naj bi namreč Roglič s strani ene izmed ekip prejel naravnost nemoralno ponudbo v višini 6 milijonov evrov na sezono, s čimer bi postal drugi najbolje plačan kolesar na svetu, za Tadejem Pogačarjam.

In na svetu ni veliko kolesarskih ekip, ki si lahko privoščijo takšen zneseke za enega izmed svojih kolesarjev. Toda po poročanju tujih medijev naj bi bili pri Red Bullu, ki so eni izmed partnerjev ekipe Bora-Hansgrohe, pripravljeni finačno močneje podpreti nemško ekipo in ji tako omogočiti podpis največjih kolesarskih zvezdnikov.

Še več, znani kolesarski novinar Daniel Friebe je poročal, da so se pojavile fotografije Rogliča, kako je v zadnjih dneh obiskal Red Bull Athletic Performance Center blizu Salzburga. Tam v bližini naj bi sicer svoj enoto imel tudi Jumbo-Vismin proizvajalec koles Cervelo, kot tudi Bora-Hansgrohin proizvajalec koles Specialized.

Toda priče naj bi potrdile, da Roglič ni bil na obisku pri Cervelu, temveč v Red Bullovem centru, medtem ko Rogličev agent in Bora zaenkrat govoric še niso želeli komentirati. Pri Bori so se kasneje odzvali zgolj z bizarnim komentarjem: "Seveda bi si ga želeli v svojih vrstah. Pa Remca Evenepoela in Wouta van Aerta tudi."

Prav tako naj bi kasnejša analiza slik potrdila, da je bil Roglič resnično v Red Bullovem centru, kar je še dodatno pospešilo govorice o morebitnem prestopu k Bori, oglasil pa se je tudi kolesarski strokovnjak Benji Naesen, ki je potrdil, da večina njegovih virov trdi, da je Roglič na poti k Bori, a da nima 100-odstotne potrditve.

Bore se sicer v povezavi z Rogličem do sedaj še ni omenjalo, predvsem iz razloga, ker nihče ni verjel, da imajo finančno moč, da bi si lahko privoščili kolesarja Rogličevega kalibra in cene. Toda če se Red Bull resnično želi bolj vklopiti v kolesarstvo, obenem pa se govori, da naj bi tudi pri Specialized povečali svojo denarno pogačo, ki jo namenjajo ekipi, prestop ni tako nemogoč.

Obenem pa bi bila Bora-Hansgrohe kot ustvarjena za Rogliča, saj je v zadnjih letih uspela v svoje vrste zvabiti številne kolesarje, ki se odlično znajdejo v gorah in bi lahko podprli Rogliča, a jim je vsa ta leta (z izjemo recimo zmagovalca Gira Jaija Hindleya, pa še on se je večinoma izkazal tista leta, ko konkurenca ni bila najmočnejša) ves čas manjkal pravi kapetan, kateri bi lahko napadel skupno zmago na velikih tritedenskih dirkah.

Z Rogličem bi dobili točno to, Primož pa bi dobil ekipo, ki se mu je pripravljena povsem podrediti. Vsaj na papirju zveni kot zveza iz sanj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • Ender3 18:03 30.september 2023.

  Huda predstava moči glave in nog..Bravo !

 • Avatar Zala
  Zala 17:58 30.september 2023.

  Štej samo Primož. Bravo ! Kamel trajbar me ne zanima.

 • Avatar Zoran
  StarMačk 16:43 30.september 2023.

  Še vedno, dobre pol ure po zaključku, čakam na bombo o današnji dvojni zmagi Slovencev na dirki po Emiliji!? Bravo Rogla in Pogi!

Sorodne novice