Šport > Kolesarstvo
16610 ogledov

Nič od združitve? Šef Soudala razočaran nad Vismo: "Prej ni bilo govora o tem"

Lefevere Profimedia
S prihodom novega pokrovitelja se je napovedana združitev Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa nenadoma znašla na trhlih tleh.

Šef Soudal-QuickStepa Patrick Lefevere se je v svoji najnovejši kolumni za Het Nieuwsblad razpisal o tem, kako bi lahko nepričakovan vstop četrtega akterja v najbolj vročo kolesarsko zgodbo ta hip preprečil združitev z Jumbo-Vismo.

Poročali smo, da je nizozemska ekipa pridobila novega pokrovitelja, ameriško trgovsko podjetje Amazon, kar po mnenju Lefevereja predstavlja veliko oviro na poti do uspešne realizacije projekta.

"S Soudalom, Quick-Stepom in Vismo lahko vsaka od treh strani dobi svoje sorazmerno mesto, z Amazonom kot četrto stranko pa to ni več mogoče. Kolikor sem seznanjen, prejšnji teden ni bilo govora o tem. To bi lahko spremenilo igro," je v obširni kolumni, v kateri je med drugim razkril, da so se o združitvi pogovarjali še pred začetkom Toura, zapisal Lefevere.

"Očitno se na nizozemski strani marsikaj dogaja. Pojma nimam, v kakšnem obsegu se bo pridružil Amazon," je zapisal šef Soudala in dodal, da bo dokončna odločitev o usodi obeh moštev znana v ponedeljek (2. oktober).

Lefevere | Avtor: Profimedia Profimedia

Podrobneje je predstavil tudi zakulisje prvih pogovorov o združitvi. Pred začetkom dirke po Franciji sta se sestala Zdenek Bakala, večinski lastnik moštva Soudal Quick-Step, in Robert van der Wallen, član nadzornega odbora pri Jumbo-Vismi.

"Sestala sta se v okviru projetka, pri katerem gre za združitev več vrhunskih ekip, da bi se lahko bolje pozicionirale v kolesarskem gospodarstvu. Bakala in Van der Wallen sta se dobro ujela, a je bilo obenem tudi nekaj nezadovoljstva z našo ekipo, ki naj ne bi delovala dovolj dobro," je pojasnil Lefevere in dodal, da sta sta se kmalu zatem sestala tudi Patrick Evenepoel, oče Remca Evenepoela, in Bakala.

Vse to je pripeljalo do sestanka na Dunaju, kjer se jim je na predzadnji dan Toura pridružil tudi šef Jumbo-Visme Richard Plugge. "Pogovarjala sva se eno uro in nato odletela nazaj v Pariz. Potem je minilo nekaj časa. Namen je bil vzpostavitev sistema, kjer bi si Bakala, Van der Wallen in Plugge razdelili deleže, jaz pa bi svojega prodal," je pojasnil.

Velika uganka za zdaj ostaja končna podoba ekipe, saj moštvi razpolagata z ogromno odvečnega kadra, tako v vrstah kolesarjev ko strokovnem štabu. "Strukture moštva še nismo določili. Tukaj je še kar nekaj pravnih vprašanj. Sestali smo se s številnimi odvetniki in svetovalci. Lahko vam zagotovim, da svojega osebja ne bom jemal zlahka. Naš namen je, da obdržimo Evenepoela. Ljudi iz Jumbo-Visme sem prosil, naj se pogovorijo z njim, kar se je tudi zgodilo," je razkril Lefevere, ki se je v novem moštvu pripravljen zadovoljiti z obrobno vlogo.

"Če bo Plugge postal generalni direktor, bo moral on reševati ta vprašanja. To ne bo več moja naloga. Raje bi se omejil na delo v nadzornem odboru. Januarja bom star 69 let. Leta igrajo svojo vlogo in lahko rečem, da sem imel dovolj," je sklenil šef Soudala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.