Šport > Kolesarstvo
5624 ogledov

Udarne novice v zvezi z združitvijo Jumba in Soudala

Jumbo-Visma Profimedia
Združitev Jumbo-Visme in Soudal QuickStepa naj bi bila že v polnem zagonu.

Kolesarski svet je v nestrpnem pričakovanju razpleta udarne zgodbe o domnevni združitvi kolesarskih ekip Jumbo-Visma in Soudal-QuickStep.

Po najnovejših informacijah naj bi šef nizozemske ekipe Richard Plugge obvestil Mednardno kolesarsko zvezo (Uci), da bodo načrtovano združitev dokončno realizirali leta 2024, poroča belgijski Het Laarste Niuews.

V zakulisju naj bi potekali intenzivni pogovori med vsemi glavnimi akterji, čeprav je šef Soudala Patrick Lefevere odločno zanikal, da se je v ponedeljek na sedežu Jumbo-Visme sestal z visokimi predstavniki nizozemske ekipe. 

Primož Roglič Obleganje Šport Rogliča snubijo z vseh strani: "Kdo ga ne bi želel v ekipi?"

Richard Plugge | Avtor: Profimedia Profimedia
Plugge je načrte za osnovanje "super ekipe" že predstavil predsedniku krovne kolesarske zveze Davidu Lappartientu, s katerim naj bi določila datum za sestanek med šefom Jumbo-Visme, UCI-jem ter predstavniki Soudal-QuickStepa.

V novonastali ekipi naj bi Plugge zasedel položaj generalnega direktorja, Merijn Zeeman pa bi prevzel vlogo glavnega trenerja. Lefevere, trenutno vodja ekipe Soudal Quick-Stepa, bi prevzel mesto v nadzornem odboru.

Seznanitev krovne kolesarske zveze je pomemben korak na poti do združitve, saj je soglasje UCI-ja ključno za realizacijo ambicioznega projekta. UCI deluje v skladu z določenimi predpisi, ki se nanašajo na licenciranje ekip, in vsak profesionalni kolektiv mora tekmovati v skladu s temi pravili.

Rok za predložitev vse potrebne dokumentacije v zvezi z bančnimi zagotovili, imenom moštva, sedežem, generalnim direktorjem, pokrovitelji, direktorji in kolesarji je 15. oktobra. Neupoštevanje tega roka lahko privede do finančnih sankcij, čeprav je v nekaterih posebnih okoliščinah predvidena tudi možnost izjem.

Jumbo-Vismo ima novega pokrovitelja

Amazon | Avtor: Profimedia Profimedia
Veliki premiki se dogajajo tudi na področju financ, saj naj bi Jumbo-Visma po poročanju Wielerflitsa sklenila dogovor o sodelovanju z ameriško multinacionalko, trgovinskim podjetjem Amazon. Novico je v televizijskem programu Today Inside potrdil nizozemski marketinški strokovnjak Chris Woerts.  Ameriški gigant ne bo prevzel vloge glavnega pokrovitelja, temveč se bo ekipi pridružil kot drugi sponzor.

Predvideno je tudi sodelovanje s proizvajalcem koles Specalized, s katerimi dirka prvi zvezdnik Soudala Remco Evenepoel.  HLN poroča, da je v začetku tega tedna prišlo do sestanka med izvršnim odborom Jumbo-Visme, katere člani tekmujejo s kolesi znamke Cervelo, in predstavniki omenjenega ameriškega proizvajalca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.