Šport > Kolesarstvo
2983 ogledov

Rogliča snubijo z vseh strani: "Kdo ga ne bi želel v ekipi?"

Primož Roglič Profimedia
Vse več ekip se odkrito zanima za usluge Primoža Rogliča.

Številna kolesarska moštva v zadnjih dneh podrobno spremljajo dogajanje v zvezi z napovedano združitvijo Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa. Neuradno naj bi se to zgodilo leta 2024, kadrovski premiki med kolesarji in strokovnim osebjem obeh moštev pa so za zdaj še predmet številnih špekulacij.

Eno ključnih vprašanj ostaja prihodnost štirikratnega zmagovalca tritedenskih dirk Primoža Rogliča, ki ima pogodbo z Jumbo-Vismo do leta 2025, vendar bi v primeru združitve dveh mošteh oziroma nastanka nove 'super ekipe' dobil pravico do prekinitve dogovora, s tem pa tudi proste roke pri izbiri novega delodajalca.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot najresenejši kandidat se vse glasneje omenja britansko moštvo INEOS Grenadiers, za Rogličeve usluge pa naj bi se potegovali še Lidl-Trek, Movistar, Jayco-AlUla in Bahrain Victorious.

Slednjemu na položaju generalnega direktorja poveljuje nekdanji novomeški kolesar Milan Eržen, ki odkrito priznava, da bi Rogliča v moštvo sprejel z odprtimi rokami. Bahrain trenutno nima pravega vodje v boju za skupno zmago na največjih dirkah, povezava med Erženom in Rogličem pa izvira še iz časov, ko sta skupaj sodelovala v ekipi Adria Mobil.

"Kdo si v ekipi ne bi želel Primoža Rogliča? Vsi ga hočejo. To je resnica. Nismo se še konkretno pogovarjali o tem, da bi ga poskušali pripeljati v našo ekipo. Primož ima pogodbo z Jumbo-Vismo. Ne vem, če lahko v tem trenutku zamenja ekipo, doslej še nismo bili v stikih z njegovim agentom. Počakali bomo, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Potreben je dogovor med tremi stranmi - Primožem, Jumbom in novo ekipo," je za GCN povedal Eržen.

Na vprašenje, ali si Bahrain lahko privošči kolesarja takšnega zvezdniškega kova, kot je Roglič, je Eržen odvrnil: "Zakaj ne? Je eden najboljših kolesarjev na svetu. Mislim, da smo ena od dveh ali treh ekip, ki mu lahko omogočijo vodilno vlogo. Če pogledamo Vuelto, smo bili edina ekipa, ki je lahko konkurirala JumboVismi. To je zelo pomembno, saj Primož ne more zmagovati sam."

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • Kmodri 17:41 29.september 2023.

    Šport je eno samo gonjenje za denar! Duh športa je le še farsa!

  • dare326 10:33 29.september 2023.

    Tri dni se bom smejal, če gre Rogla drugam in na Touru nažge Jumbo.