Šport > Kolesarstvo
37495 ogledov

Ekipa Movistar, ki naj bi se borila za Rogliča, presenetila s tem sporočilom

Roglič Profimedia
Roglič k Movistarju? "To so samo govorice in prav nič več," so po ekskluzivnem pisanju nizozemskega časnika WielerFlits, da je Roglič dobil zeleno luč za pogajanja z drugimi ekipami ter da se utegne o (ne)prestopu odločiti kaj kmalu, dejali pri Movistarju. S tem so zanikali, da bi z Rogličem dosegli dogovor.

Kot navaja španski As, v ponedeljek obstaja možnost, da bo odhod 33-letnega Primoža Rogliča iz ekipe Jumbo-Visma postal tudi uraden. "Toda ostaja dvom, v katero ekipo se bo preselil," dodajajo španski novinarski kolegi. Ti so se po pisanju nizozemskega časnika Het Laatste Nieuws, da v bitki za prestop med kolesarskimi ekipami vodi Movistar, pred Lidl-Trekom in Ineos Grenadiersom, obrnili na ekipo Movistarja, da bi preverili govorice, in sicer da se Roglič seli k Movistarju. 

"To so samo govorice in prav nič več," so v španski ekipi Movistar odgovorili novinarjem španskega Asa. Roglič ima sicer pogodbo z Jumbo-Vismo še dve leti, a bi, kot pišejo tuji mediji, lahko v dogovoru z nizozemsko ekipo in dovolj visoko odškodnino lahko to moštvo zapustil.

Nizozemski časnik WielerFlits je za razliko od prej omenjenega časnika Het Laatste Nieuws včeraj poročal, da je najverjetnejša destinacija Rogliča ekipa Ineos Grenadiers, čigar lastnik je premožni Jim Ratcliffe. Glede na besede, ki so jih pri Movistarju zaupali španskim novinarskim kolegom, se zdi, da utegne Roglič res podpisati za britansko ekipo. Tako bi združil moči, s takšnimi imeni, kot so Geraint Thomas, Egan Bernal in Filippo Ganna.

Spomnimo: že po zmagoslavju Slovenca na Giru 2023 so strokovnjaki in analitiki dejali, da je Rogličeva edina možnost, da se vključi v boj za tako želeno zmago na Touru, da zamenja ekipa. Ta ideja je povsem oživela na nedavno končani Vuelti, ko je bilo jasno, da se je Roglič, ki ga vselej zanimajo le najvišja mesta in zmage, znašel na stranskem tiru pri nizozemski ekipi. Ta se je odločila, da bo na Vuelto sicer poslala dva kapetana - Rogliča in Jonasa Vingegaarda –, po spletu okoliščin pa so sredi dirke kapetanski trak nadeli še Seppu Kussu, ki sta mu nato velika šampiona Roglič in Vingegaard tudi nesebično pomagala do zmage na zadnji trotedenski dirki v letu 2023.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.