Šport > Kolesarstvo
513 ogledov

Presenetljiv zmagovalec na Pagu, Govekar najboljši Slovenec

Matevž Govekar Profimedia
Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) je bil najboljši slovenski kolesar v drugi etapi dirke po Hrvaški.

Tudi drugo etapo kolesarske dirke po Hrvaški, ki je v dolžini 114,5 kilometra potekala od Biograda na Moru do Novalje na Pagu, je odločil sprint glavnine, v katerem je bil nekoliko presenetljivo najhitrejši Portugalec Iuri Leitao.

Kolesar ekipe Caja Rural-Seguros je v ciljni ravnini premagal Italijana Elio Vivianija, zmagovalca prve etape, in Norvežana Alexandra Kristoffa.

Leitao je izkoristil dejstvo, da je bilo precej eminentnejših sprinterskih imen v sprintu "zaprtih", posebno to velja za Vivianija, ki je bil videti najhitrejši, a je prepozno dobil priložnost, da razvije hitrost. Za Portugalca je to tretja letošnja zmaga in tudi tretja v karieri, prvi dve je zabeležil maja na dirki po Grčiji.

CRO Race Dirka po Hrvaški Šport Kakšna smola za favorita Mohoriča, zmaga legendarnemu sprinterju

Od Slovencev je bil najhitrejši v sprintu Matevž Govekar (Bahrain-Victorious), zasedel je sedmo mesto. Jaka Primožič (Hrinkow), Aljaž Jarc in Tilen Finkšt (oba Adria Mobil) so zasedli 24., 25. in 27. mesto. Lanski zmagovalec dirke Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je prav tako prišel v cilj v glavnini, zasedel je 51. mesto.

Kristijan Koren (Adria Mobil) in Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic) sta bila del ubežne skupine, Koren je dobil leteči cilj na Paškem mostu, v skupnem seštevku pa je napredoval na peto mesto, za vodilnim Vivianijem zaostaja 11 sekund. Med deseterico je od Slovencev še Govekar na desetem mestu, zaostaja 16 sekund.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.