Šport > Kolesarstvo
20508 ogledov

Pri Jumbo-Vismi razkrili, zakaj so Rogliču dovolili, da zapusti ekipo

Primož Roglič Profimedia
Richard Plugge se je poklonil svojemu šampionu s čustvenim sporočilom.

Potem ko je pred startom dirke po Emiliji Primož Roglič potrdil govorice, da že po letošnji sezoni zapušča Jumbo-Vismo, se je oglasil generalni direktor nizozemske ekipe Richard Plugge ter o svojem kmalu bivšem varovancu spregovoril z izbranimi besedami.

"Primož bo v mojem srcu za vedno ostal naš kralj," je za Wielerflits spregovoril o kolesarju, ki je njegovi ekipi privozil četvorček zmag na velikih tritedenskih dirkah (trikrat je dobil Vuelto in enkrat Giro), obenem osvojil vse največje tedenske etapne dirke z izjemo dirke po Švici (na kateri ni nikoli nastopil) ter za Jumbo-Vismo osvojil tudi enega slovitih kolesarskih spomenikov, dirko Liege-Bastogne-Liege.

"Izjemno smo mu hvaležni za kolesarski vzpon, ki smo ga dosegli skupaj. Večno ga bom občudoval na osebni ravni," je nadaljeval s komplimenti na račun najboljšega kolesarja sveta leta 2019 in 2020. Toda kljub medsebojni ljubezni in vzajemnemu spoštovanju se Plugge zaveda, da je prišel čas, da gresta Roglič in Jumbo-Visma vsak po svoji poti.

Richard Plugge | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pride čas, ko je slovo najboljša izbira. Nedavno je zahteval svoj prestop. Razumeli smo njegovo željo in med nami je preveč vzajemnega spoštovanja, da bi dovolili, da si stojimo na poti. Prižgali smo mu zeleno luč, kot smo v preteklosti naredili tudi z Dylanom Groenewegnom,je Plugge razkril, zakaj je Jumbo-Visma sploh dovolila oditi enemu najboljših kolesarjev sveta, čeprav ga za ekipo veže še dvoletna pogodba.

Rogliču, ki je v soboto dosegel še eno zmago za Jumbo-Vismo, snubcev ne manjka, v zadnjem času pa se veliko poroča o interesu prav določene ekipe, katere prostore naj bi v minulih dneh tudi že obiskal. Omenja se celo ponudbo, ki naj bi presegla vsa pričakovanja.

Kakorkoli, zaenkrat je zgolj jasno, da Roglič, ki je po zmagi na dirki po Emiliji tudi razkril glavni razlog za odhod, zagotovo zapušča ekipo, s katero je več let dominiral v svetu kolesarstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:12 01.oktober 2023.

    Prenehajmo z Vuelto 2023, ko pa je jasno, da je Primož ne bi dobil! Če vodstvo Jumbo Visma ne bi pravi čas poseglo v prerivanje vodilne trojke, bi na koncu zmagal Vingegaard! Glede na to, da pa je več kot ...prikaži večot minuto prednosti pred Primožem pridobil na pritlehen način je prav, da so odgovorni pri ekipi že v 17. etapi odločili, da zmaga takrat še vodilni Kuss! Za doprinos uspehom ekipi si je zmago zaslužil! Moje mnenje je, da so pri Jumbo Visma s to odločitvijo pokazali spoštovanje tudi do Primoža!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:45 01.oktober 2023.

    Letošnja Vuelta je bila velika svinjarija, saj se je Rogla nanjo posebej pripravljal in ni smel zmagati..pa Kuss in kvazi hvaležnost gor ali dol..Da pokvarjenega Vinograda niti ne omenjam..

  • atamama 08:57 01.oktober 2023.

    Predrag za premalo performans....

Sorodne novice