Šport > Kolesarstvo
20032 ogledov

Roglič pojasnil, zakaj se je odločil zapustiti Jumbo-Vismo

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je po svoji zmagi na dirki po Emiliji podrobneje razložil svojo odločitev, da po koncu sezone zapusti Jumbo-Vismo.

Že dalj časa se je o tem govorilo in pisalo, zdaj pa je tik pred začetkom dirke po Emilije slovenski kolesarski as Primož Roglič razkril, da dejansko po koncu sezone zapušča Jumbo-Vismo, pri kateri je preživel izjemno uspešnih osem sezon. Ker se je želel osredotočiti na dirko, Roglič o tej temi pred samim startom ni bil preveč gostobeseden, se je pa zato nekoliko bolj razgovoril o svojem odhodu po dirki.

Med drugim je kolesar, ki je Jumbo-Vismo praktično lastnoročno postavil na kolesarski zemljevid, spregovoril tudi o razlogu, da dve leti pred iztekom pogodbe zapusti svojo do sedaj edino kolesarsko ekipo najvišjega ranga.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Glede na moje osebne cilje in kako se vse odvija ... Skupaj smo se odločili, da končamo na tak način. Prepričan sem, da bo tako bolje za obe strani. Se že veselim novih izzivov," je svoje osebne cilje, ki očitno niso enaki tistim Jumbo-Visme, v intervjuju za In de Leiderstrui, izpostavil Roglič kot glavni razlog za svoj predčasni odhod.

Roglič se sicer od Jumbo-Visme poslavlja na najlepši način. Letos je namreč slavil na čisto vseh dirkah, katerih se je udeležil (Tirreno-Adriatico, po Kataloniji, po Italiji, po Burgosu), z izjemo Vuelte, na kateri je po navodilih ekipe skupno zmago prepustil moštvenemu kolegu Seppu Kussu, prav tako pa je Jumbo-Vismi v letošnji sezoni privozil deset etapnih zmag. V soboto pa je svoje slovo od Jumbo-Visme počastil z zmago na dirki po Emiliji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 23:33 30.september 2023.

    Denar je sveta vladar!

Sorodne novice