Šport /sport/kolesarstvo
20514 ogledov

Pri Jumbo-Vismi razkrili, zakaj so Rogliču dovolili, da zapusti ekipo

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • fuckZ24 08:56 01.oktober 2023.

    Samo leporečje, v bistvu so ga pa zajebal da ni dobil še četrte Vuelte, na katero je stavil letošnjo sezono. Prav je sicer, da ima tudi kdo drug od kolesarjev priložnost za zmago, če je dovolj dober. Vendar ne v ...prikaži večv isti ekipi!! Najbolj fer bi bilo, da bi se pogodbe sklepale za eno sezono vnaprej. Tako bi npr. Kuss, ki je odličen kolesar, lahko dobil možnost prevzeti vlogo kapetana v eni ekipi, Jonas v drugi itd. Ali pa se zadovolji z vlogo pomočnika še za eno sezono oz. s takšno razdelitvijo zmag,

    • fuckZ24 08:57 01.oktober 2023.

      .. kot so si jo zamislili šefi. Recimo Rogla Giro in Vuelto, Jonas Tour itd.

    • fuckZ24 09:10 01.oktober 2023.

      P.S. Bi bile pa te kratkoročne pogodbe izredno stresne za kolesarje. Tako da ne vem, če bi se oni sami strinjali z mojo idejo. Veliko energije bi šlo za iskanje potencialne nove ekipe, namesto da bi se posvetili polnjenju baterij ...prikaži več po koncu sezone in pripravam na naslednjo.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 11:27 01.oktober 2023.

      Menim, da je prav, da so v kolesarstvu pogodbe dolgoročne in takšne kot so, predčasna prekinitev pa le izjema pod določenimi pogoji. Ker, če tega ne bo, bomo prišli v situacijo kot jo imamo npr. v nogometu, ko bogati klubi ...prikaži več pokupijo vso živo mlado perspektivo, velikokrat le zato, da konkurenci odvzamejo možnost, nešteto mladih nogometašev pa tako stagnira ali pa na koncu celo propade, ker nimajo pravih možnosti za razvoj pridobivanje izkušenj z igranjem na takšni kakovostni ravni.

    • fuckZ24 11:34 01.oktober 2023.

      Ampak ravnonto zdajle počne JV. OK, isčejo novega sponzorja, zato združitev z Lottom. Ampak imajo pa že 2 top kolesarja, z Remcom dobijo še enega.. še Pogija naj si dobijo, pa bojo meli dream team, 4 najvišje rangirane kolesarje. Njihova ...prikaži več dominanca je tako premočna, da je postalo že brezveze. Ni več zanimivo. In gre na škodo vseh nas, razen šefov ekip. Tudi na skodo kolesarjev. Namesto, da bi se tolkli med sabo, so vpleteni v kuhinjo, kje bo kdo zmagal. Te kratkoročne pogodbe bi omogočile, da bi

    • fuckZ24 11:36 01.oktober 2023.

      .. bolj ambiciozni kolesarji (kar Rogla gotovo je), poiskali drug klub, če v trenutnem niso zadovoljni s svojo vlogo (kar Rogla gotovo ni). Ne more pa klub imeti dveh, treh kapetanov. Hvala bogu so bili pri JV toliko razumni, da ...prikaži več mu bodo pustili predčasno oditi.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 11:42 01.oktober 2023.

      No, zdaj si pa zamisli tovrstno početje pri kratkoročnih pogodbah... Kar se Remca tiče, sem prepričan, da on za Vismo v tej situaciji ne bo vozil, ker njegov karakter težko prenaša že konkurenco izven ekipe, kaj šele znotraj. Remco ne ...prikaži več bo podpisal za nobeno ekipo kjer ne bo absolutna št.1!

    • fuckZ24 12:07 01.oktober 2023.

      Ja, ampak z dolgoročno pogodbo ekipa kolesarja priklene nase in mu ne pusti preiti h konkurenci. Zamisli si, da JV Rogli ne bi pustil oditi in bi mu namenil vlogo pomočnika. To bi bil konec zanj. Star je 34, ob ...prikaži več izteku pogodbe 2025 bi bil za v penzijo. Upoštevaj, da je pogodba nekaj, kar zavezuje. Le izjemoma se lahko razdre. Pri kratkoročni pogodbi te težave ni. Če bi se kolesar in ekipa strinjala, bi jo po izteku podaljšala, sicer pa bi lahko kolesar šel drugam. Je pa to res dvorezen meč.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 12:13 01.oktober 2023.

      Naj si bo v športu ali poslu, je danes ni pogodbe, ki bi bila idealna za vse! Torej mora človek vedno pristati na kompromis in sprejeti to kar je v danem trenutku zanj najugodneje, oz. najboljše...

    • fuckZ24 13:31 01.oktober 2023.

      To pa res. Vedno je pogodba stvar, od katere ima vsaka stran svojo korist. Težava je le, da so ekipe v tem primeru močnejša stran v pogodbi. Oni diktirajo pogoje. In če imajo vsi tako, da se pogodba sklene za ...prikaži več min 3 ali 4 leta, kolesarji nimajo izbire. Morajo sprejeti tak pogoj, ali pa ne bodo vozili. Če bi hoteli to spremeniti, bi se morali "sindikalno" organizirat.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:45 01.oktober 2023.

    Letošnja Vuelta je bila velika svinjarija, saj se je Rogla nanjo posebej pripravljal in ni smel zmagati..pa Kuss in kvazi hvaležnost gor ali dol..Da pokvarjenega Vinograda niti ne omenjam..

  • atamama 08:57 01.oktober 2023.

    Predrag za premalo performans....

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:12 01.oktober 2023.

    Prenehajmo z Vuelto 2023, ko pa je jasno, da je Primož ne bi dobil! Če vodstvo Jumbo Visma ne bi pravi čas poseglo v prerivanje vodilne trojke, bi na koncu zmagal Vingegaard! Glede na to, da pa je več kot ...prikaži večot minuto prednosti pred Primožem pridobil na pritlehen način je prav, da so odgovorni pri ekipi že v 17. etapi odločili, da zmaga takrat še vodilni Kuss! Za doprinos uspehom ekipi si je zmago zaslužil! Moje mnenje je, da so pri Jumbo Visma s to odločitvijo pokazali spoštovanje tudi do Primoža!

    • Avatar Zoran
      StarMačk 10:28 02.oktober 2023.

      Ponavljam pa, kar sem enkrat že zapisal, najzaslužnejši za zmago Seppa Kussa so pravzaprav Soudal–Quick-Step, s svojim za mnoge prvim favoritom Vuelte 2023 Remcom Evenepoelom na čelu! Kar spomnimo se kako in zakaj je Sepp Kuss sploh lahko oblekel rdečo ...prikaži več majico vodilnega...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.