Šport > Kolesarstvo
11819 ogledov

"Če ne bo presenečenj, bo Roglič dirkal za ..."

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič bo po navedbah italijanskih novinarjev okrepil nemško ekipo BORA-hansgrohe.

Slovenski kolesar Primoža Roglič, letos zmagovalec prestižnega Gira, je pred nedavno dirko po Emiliji, kjer je v boju za zmago ugnal Tadeja Pogačarja, potrdil, da po koncu sezone zapušča Jumbo-Vismo.

Kje bo nadaljeval kariero, bo 33-letnik razkril po koncu zadnjega spomenika sezone, še prej pa kolesarje čaka 102. izvedba dirke po treh dolinah Vareseja.

Za najnovejše odmevno razkritje v zvezi z Rogličevo prihodnostjo so zdaj poskrbeli novinarji italijanskega rožnatega častnika Gazzetta dello Sport, ki poročajo, da bo Slovenec v letu 2024 dirkal za nemško ekipo BORA-hansgrohe.

Roglič | Avtor: Twitter Twitter

V prispevku z naslovom "Po Jumbo-Vismi rožnata majica za BORO-hansgrohe" je novinar Ciro Scognamiglio zapisal: "Če ne bo presenečenj v zadnjem trenutku, bo Rogličeva naslednja ekipa BORA-hansgrohe. Ni si težko predstavljati Rogličevega napada na skupno zmago na dirki po Franciji, edinega Grand Toura, ki še manjka v njegovi zbirki."

Roglič bi v Bori združil moči z Jaijem Hindleyjem, lanskim zmagovalcem dirke po Italiji, na razpolago pa bi imel tudi nekaj kvalitetnih pomočnikov, kot sta na primer Aleksandr Vlasov in Cian Uijtdebroeks.

Da je Roglič na pragu Bore, je poročal tudi spletni portal Global Cycling Network, ki pa kot resnega kandidata še naprej omenja tudi britansko ekipo Ineos Grenadiers.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.