Šport > Kolesarstvo
20266 ogledov

Konec ugibanj? Zanesljivi viri so si složni: "Roglič se seli k ..."

Roglič Profimedia
Čedalje več zanesljivih kolesarskih virov se strinja, da bo Bora-Hansgrohe nova ekipa Primoža Rogliča.

Potem ko smo že čez vikend poročali, da so se na spletu pojavile fotografije, kako je Primož Roglič obiskal prostore Red Bull Athletic Performance Centra blizu Salzburga, kjer naj bi bil gost nemške kolesarske ekipe Bora-Hansgrohe, katere sponzor je sloviti Red Bull, so v torek pri sloviti Gazzetti dello Sport tudi objavili zgodbo, v kateri so se razpisali, da je vse skupaj praktično že odločeno ter da bo slovenski kolesarski as od leta 2024 dalje kolesar te močne nemške ekipe.

Bora-Hansgrohe | Avtor: Profimedia Profimedia

In kot kaže, je čedalje več izjemno zanesljivih kolesarskih virov resnično prepričanih, da bo slovenski kolesarski as v novi sezoni vozil za nemško ekipo, pri kateri naj bi se njen sponzor Red Bull še močneje želel vklopiti v kolesarstvo in finančno podpreti ekipo, ki bi si tako z dosti višjim proračunom lahko privoščila kolesarja kalibra, kot je Roglič. Prav tako se omenja, da bi njen opremljevalec koles Specialized lahko nekoliko bolj odprl mošnjiček ter tako ekipi omogočil še dodaten finančni priliv.

Že čez vikend je o tem, da je najverjetnejša nova ekipa Rogliča ravno Bora, poročal belgijski kolesarski strokovnjak in voditelj podcasta "Lanterne Rouge" Benji Naesen, ki je napisal, da mu je to omenilo več zanesljivih virov, a da mu nihče ni mogel potrditi s 100-odstotno zanesljivostjo. Pri tem velja omeniti, da ima Benji zagotovo dostop do zanimivih notranjih informacij, saj je v preteklosti deloval pri Jumbo-Vismi.

V torek pa so se z ugibanji, da bo Bora-Hansgrohe nova destinacija v karieri Primoža Rogliča, strinjali praktično vsi največji mediji. Tako je o tem poročal tudi Wielerflits, ki se je v minulih dneh že izkazal kot vir, ki je prvi razkril namen ekip Jumbo-Visma in Soudal-QuickStep, da bi pred sezono 2024 združili moči.

"Bora-Hansgrohe bo naredila velik posel na trgu kolesarjev, saj si bo zagotovila usluge Primoža Rogliča. V zadnjih dneh se je z izjemno uspešnim Slovencem povezovalo več ekip, toda viri so nam zagotovili, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Roglič po zaslugi Red Bulla uradno podpisal pogodbo z nemško ekipo Ralpha Denka. Več virov blizu Rogliča in Bore nam je potrdilo ta dogovor," je zapisal Raymond Keckhoffs, sloviti novinar Wielerflitsa.

Prav tako so o Rogličevi selitvi k Bori poročali pri enem najbolj zanesljivih kolesarskih virov, GCN-u (Global Cycling Networku): "Morda še res ni dokončno podpisal, toda vse kaže, da se bo leta 2024 Primož Roglič pridružil Bori-Hansgrohe. Viri z obeh strani so nam potrdili, da se dogovarjajo samo še glede nekaterih podrobnosti pogodbe, odločitev pa naj bi razkrili v prihodnjih dneh," je poročal Daniel Benson.

Roglič je sicer v soboto na dirki po Emiliji potrdil, da po koncu sezone zapušča Jumbo-Vismo, a svoje nove ekipe ni želel razkriti, saj se je hotel osredotočiti na dirkanje. Glede na to, da sezono zaključuje prihajajočo soboto na sloviti kolesarski klasiki po Lombardiji, je za pričakovati, da bo takrat tudi uradno sporočil svojo odločitev ... Čeprav se zdi, da so se mediji že dokopali do resnice in bo Primož le potrdil to, o čemer se toliko piše, da bo v novi sezoni kolesar ekipe Bora-Hansgrohe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • www 19:23 04.oktober 2023.

    Rogla bo torej toplovodar po novem?

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:27 04.oktober 2023.

    Sedaj ko ste omenili že praktično vse ekipe, ste končno blizu...Jebeš takšno "poročanje"..

Sorodne novice