Šport > Kolesarstvo
3986 ogledov

"Evenepoel ne bo nikoli dirkal za šefa Jumbo-Visme"

Evenepoel Profimedia
Veliki tekmec Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja naj bi bil tik pred prestopom k Ineosu.

Kolesarska javnost je v nestrpnem pričakovanju nadaljevanja zgodbe o združitvi Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa, o kateri naj bi odločevalci že obvestili tudi Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci).

Veliki premiki Šport Udarne novice v zvezi z združitvijo Jumba in Soudala

Združitev, ki naj bi jo omenjeni ekipi realizirali leta 2024, še vedno obkrožajo številna pravna vprašanja in več neznank v zvezi s prihodnostjo nekaterih kolesarjev, med katere sodi tudi prvo ime Soudala in nekdanji zmagovalec dirke po Španiji, Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Belgijski zvezdnik bi po odhodu Primoža Rogliča, čigar bodoči delodajalec še ni znan, lahko postal del zvezdniške zasedbe skupaj z Jonasom Vingegaardom, Seppom Kussom in Woutom van Aertom, vendar pa do tega, če gre verjeti novinarjem francoskega časnika L'Equipe, ne bo prišlo. 

Primož Roglič Kljub pogodbi Šport Pri Jumbo-Vismi razkrili, zakaj so Rogliču dovolili, da zapusti ekipo Primož Roglič To je razlog Šport Roglič pojasnil, zakaj se je odločil zapustiti Jumbo-Vismo

Po pisanju francoskih kolegov, ki se sklicujejo na neimenovani vir, Evenepoel "nikoli ne bo dirkal za ekipo Richarda Pluggeja (šef Jumbo-Visme, op. a.)", ampak se bo takoj po združitvi preselil k Ineosu, s katerim ima ustni dogovor, manjkal naj bi samo še uradni podpis.

"Vsi v kolesarskem svetu vedo, da Evenepoel ne bo nikoli dirkal za Pluggejevo ekipo," je za L'Equipe povedal anonimni vir iz kolesarjevega ožjega kroga.

"Takoj ko bo združitev dokončna, bo Pluggejeva ekipa prevzela nadzor in razveljavila vse pogodbe s člani Lefeverejeve (Patrick, šef Soudala, op. a.) ekipe. Evenepoela že čaka pogodba z Ineosom. Dogovor med kolesarjem in britansko ekipo bo sklenjen v petih minutah," še navaja L'Equipe.

Primož Roglič Kolegi molčijo Šport Roglič trenutno nepriljubljena tema v pelotonu

Lefevere Nepričakovan zaplet Šport Nič od združitve? Šef Soudala razočaran nad Vismo: "Prej ni bilo govora o tem"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:19 02.oktober 2023.

    Spoštovani avtor kdaj že sem jaz v komentarjih prvič pisal o tem, da Remco Evenepoel nikoli ne bo postal član morebitne ekipe Visma - Soudal ali katere koli druge ekipe, kjer ne bi bil prva violina. Razlog pa je zame ...prikaži več samo eden, fant je prevelik narcis, da bi bil pripravljen sobivati z ekipo v kateri bi še kateri drug tekmovalec imel enak ali mogoče celo prevladujoč status. Tega se zavedajo tudi šefi Jumba in zato iz njihovih ust nikoli nismo slišali, da v novo nastali ekipi kdo pričakoval Remca.