Šport > Kolesarstvo
19978 ogledov

Roglič trenutno nepriljubljena tema v pelotonu

Primož Roglič Profimedia
Prihodnost Primoža Rogliča je še naprej zavita v tančico skrivnosti.

V soboto je v kolesarskem svetu močno odjeknila novica o razhodu Primoža Rogliča in njegove dolgoletne ekipe Jumbo-Visma. Triintridesetletni Kisovčan, ki se je v letošnji sezoni podpisal pod dirko po Italiji, dobil pa je tudi več drugih slovitih preizkušenj, bo kariero nadaljeval drugje, njegova bodoča destinacija pa za zdaj še ni znana.

Roglič je namero o selitvi potrdil pred začetkom dirke po Emiliji, nekoliko obširneje pa se je o tej temi razgovoril tudi po prečkanju ciljne črte, kamor je kot zmagovalec pripeljal pred drugouvrščenim Tadejem Pogačarjem

Dirka po Emiliji Dvojna slo zmaga! Šport Roglič in Pogačar obračunala za zmago na prestižni klasiki

Odhod kolesarja, ki je bil v veliki meri zaslužen za preboj Jumbo-Visme v svetovni vrh, so potrdili tudi v moštvu, kjer so v obrazložitvi svoje odločitve pojasnili, da niso želeli stati na njegovi poti. 

Jumbo-Visma je sicer v preteklih tednih večkrat odločno zatrjevala, da Rogliča pod nobenim pogojem ne nameravajo izpustiti iz rok in da 33-letnik ostaja del njihovega dolgoročnega načrta. Na koncu so mu na njegovo željo vendarle prižgali zeleno luč za odhod.

Primož Roglič Kljub pogodbi Šport Pri Jumbo-Vismi razkrili, zakaj so Rogliču dovolili, da zapusti ekipo

Rogličev naslednji korak za zdaj ostaja skrbno varovana skrivnost, kar so v ciljnem prostoru sobotne dirke v Bologni v en glas zatrjevali tudi kolesarji potencialnih ekip.

"Uf, ne vem, to so samo govorice," je v imenu Lidl-Treka dejal Giulio Ciccone, ki očitno ne ve (ali prikriva?), če bo v prihodnji sezoni dirkal ob Slovencu.

Podobno je ob poizvedbi novinarjev reagiral Thymen Arsensman in vrst INEOSA. "Nič ne vem o tem, samo tisto, kar poročajo mediji in kar se govori. Nimam pojma," je dejal 23-letni Nizozemec.
 
Z novico o Rogličevem odhodu očtino niso bili seznanjeni niti vsi člani Jumbo-Visme. Nizozemec Sam Oomen, ki bo prihodnje leto dirkal za Lild-Trek, je informacije dobil iz medijev. "Ničesar ne vem o tem, zato ne morem odgovoriti na to vprašanje," je o možnosti Rogličevega prestopa v Lidl-Trek dejal Oomen.

Primož Roglič Veliko presenečenje Šport Bomba! Je to Rogličeva nova ekipa? Primož opažen v njenih prostorih Primož Roglič Bajne številke Šport "Roglič je dobil ponudbo, ki je presegla vsa pričakovanja"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Fertajler 21:49 01.oktober 2023.

    Rogla je bil prva violina pri JV. Lokomotiva JVe je bil pa Sepp Kuss. Primož je imel nekaj izpadov/nesreč, ne po svoji krivdi in tako je Sepp imel prosto pot do prve violine.

  • Anja1956 13:33 01.oktober 2023.

    glede na to, da ga je kamera včeraj dvakrat ujela v pogovoru in družbi z Ineosovimi kolesarji !??

  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:02 01.oktober 2023.

    Tudi za ta portal je Primož zaželena tema le ko gre za prispevke, ki spodbujajo možnost takšnega ali drugačnega opravljanja in mlatenja prazne slame, njegovi športni dosežki pa so očitno obrobna tema, glede na to, da je bila njegova včerajšnja ...prikaži več zmaga in drugo mesto Pogija za uredništvo tega portala dosežek nevreden naslovnice!