Šport > Kolesarstvo
10970 ogledov

Ali po Rogliču Jumbo zapušča tudi Tratnik? Nizozemci sporočili odločitev

Primož Roglič in Jan Tratnik Profimedia
Iz Jumbo-Visme so sporočili, da Jan Tratnik ne bo sledil svojemu prijatelju Primožu Rogliču k novi ekipi, temveč ostaja član nizozemskega moštva.

Potem ko je bil Jan Tratnik pred sezono 2023 pripeljan k Jumbo-Vismi z nalogo, da skrbi in pazi na dirkah za svojega velikega prijatelja Primoža Rogliča, so se zdaj ob vsem kaosu, ki je ob morebitni združitvi s Soudal-QuickStepom zajel Jumbo-Vismo, pojavila ugibanja, da bi lahko Tratnik sledil Rogliču k njegovi novi ekipi (najbolj se omenja to moštvo), potem ko je postalo jasno, da slovenski as že po koncu sezone zapušča nizozemsko ekipo.

Mnogi kolesarski mediji so namreč poročali, da ima Jumbo-Visma na svoji plačilni listi preveč kolesarjev, če resnično razmišlja o združitvi z belgijsko ekipo, ter da se bo preprosto morala odreči nekaterim svojim zvezdnikom. Tako so se nekateri viri razpisali, da bi znal Roglič s seboj k svoji (zaenkrat še nepotrjeni) novi ekipi pripeljati kakšnega izmed svojih pomočnikov pri Jumbo-Vismi, izmed katerih se je seveda najbolj omenjalo Tratnika.

Novinar izjemno zanesljivega GCN-a (Global Cycling Networka) Daniel Benson je tako pri vodilnih možeh Jumbo-Visme povprašal, če je kaj resnice v govoricah, da bo Tratnik sledil svojemu kapetanu in prijatelju v novo ekipo. Toda Nizozemci so kategorično zanikali takšna namigovanja ter poudarili, da Tratnika za Jumbo-Vismo veže pogodba do konca naslednjega leta in da nima pravice predčasno razdreti veljavne pogodbe. Enako je potrdil tudi Tratnikov agent. Prav tako so pri Jumbo-Vismi poudarili, da Roglič s seboj ne bo odpeljal niti enega njihovega kolesarja.

"Zame to ne spremeni ničesar, saj imam veljavno pogodbo z Jumbo-Vismo. Na eni strani imamo prijateljstvo, na drugi strani pa imamo poslovno stran. Tako se je odločil in če je zadovoljen, sem tudi sam zadovoljen zanj. Toda zame to ne spremeni ničesar," se je pred startom dirke Tre Valli Varesine Tratnik odzval na govorice, kaj Rogličev odhod pomeni za njegovo prihodnost pri Jumbo-Vismi.

Partnerstvo Rogliča in Tratnika se bo tako očitno končalo po vsega eni, a izjemno uspešni sezoni. Na žalost Tratnik zaradi poškodbe na dan pred začetkom Gira ni mogel sodelovati ob Primoževi veličastni zmagi na dirki po Italiji, a je pomagal svojemu prijatelju do zmage na dirki po Burgosu in tretjega mesta na Vuelti, na kateri je Jumbo-Visma osvojila vsa tri mesta na stopničkah.

Prav tako je Tratnik pomagal Rogliču do zmage na sobotni dirki po Emiliji, ob boku svojemu prijatelju pa je stal tudi na današnji dirki Tre Valli Varesine, medtem ko njegov nastop na zadnjem spomeniku sezone, dirki po Lombardiji, ko se bo Roglič tudi uradno poslovil od Jumbo-Visme, še ni dokončno potrjen, čeprav se zdi, da bosta oba Slovenca v postavi Jumbo-Visme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 10:57 04.oktober 2023.

    Če pride do združitve , potem ima tudi Tratnik proste roke . Ne vem kaj bi lahko še počel v Vismi . Saj sami pravijo , da se bodo morali posloviti od kolesarjev in dela teh. ekipe. Mogoče vodo nosu ...prikaži veču . Tratnik pojdi z Roglo , podpiši za tolko kolker bo podpisu Rogla in ko gre v penzijo , prestopiš k Pogačarju .

Sorodne novice