Šport > Kolesarstvo
24499 ogledov

Slab dan Jumbo-Visme: Nič od združitve, umaknil se je tudi sponzor

Jumbo-Visma Profimedia
Načrti so zašli v slepo ulico.

Primož Roglič je uradno zapustil Jumbo-Vismo, za nizozemsko moštvo bo zadnjič nastopil na dirki po Lombardiji, nato pa bo presedlal k ekipi Bora-hansgrohe. Dejstvo, da je Nizozemce zapustil po zmagah najuspešnejši kolesar pa niti ni bila najslabša novica, ki so jo v petek prejeli navijači rumeno-črne ekipe.

Od napovedane združitve z moštvom Soudal Quick-Step, bolje rečeno s prevzemom šestih najboljših kolesarjev belgijske ekipe, namreč očitno ne bo nič. Prvi so o tem, da so pogajanja zašla v slepo ulico, poročali pri belgijski Sporzi, kasneje pa so podobne informacije pridobili še pri Het Nieuwsblad in Het Laatste Nieuws.

Da so se reči precej spremenile, je obelodanil tudi AD, ki je zapisal, da se iz sodelovanja kot pokrovitelj najverjetneje umika finančno izjemno močni Amazon, ki je bil predviden za sponzorja 'združenega' moštva. Po predvidevanjih naj bi Amazon nameraval letno nameniti 15 milijonov evrov.

Finančni vložek za sedanjo Jumbo-Vismo naj bi zdaj prispevala korporacija PON, ki je med drugim tudi lastnik proizvajalca kolesov Cervélo. 

Z novico o 'nezdružitvi' bodo najbolj zadovoljni sedanji člani Soudal Quick-Stepa, ki so tako obdržali mesta v ekipi. A lastnik moštva Zdenek Bakala še naprej naj ne bi razmišljal o dolgoročnem obstanku v najvišjem rangu svetovnega kolesarstva. Posledično se zdi, da Remco Evenepoel ne more pričakovati zelo močne ekipe v letu 2024, prihod Mikela Landa naj bi bil izjema.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • fuckZ24 20:22 06.oktober 2023.

    Kdor drugemu jamo koplje, je grobar.

  • dare326 20:19 06.oktober 2023.

    Rogla je rojen zmagovalec.

Sorodne novice