Šport > Kolesarstvo
16360 ogledov

Nekdanji zmagovalec Toura: Če bi bil Primož pravi ...

Carlos Sastre Profimedia
Zmagovalec Toura 2008 se veseli močnejše konkurence na prihodnji dirki po Franciji.

Tour de France 2024 bo po mnenju mnogih strokovnjakov zanimivejši kot zadnje preizkušnje, ko sta se za lovoriko najboljšega udarila le Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard. Slednji je osvojil zadnji dve dirki po Franciji, pred tem sta zaporedni skupni zmagi uspeli tudi slovenskemu kolesarskemu zvezdniku.

Ljubitelji kolesarstva za naslednje leto pričakujejo, da se bosta v boj vključila še novi član Bore-hansgrohe Primož Roglič in Remco Evenepoel. Po mnenju nekdanjega zmagovalca Carlosa Sastreja, najboljši je bil leta 2008, bo prav Zasavec poskrbel za zanimivejšo dirko. "Zadnji Giro in zadnja Vuelta sta pokazala, da ima še vedno precej moči v svojih nogah," je o Rogliču za Flashscore dejal zdaj 48-letni Španec.

"Rogliča sicer čaka izjemno težka naloga, saj sta Pogačar in Vingegaard trenutno najmočnejša kolesarja. Na Tour se vselej dobro pripravita in nato naredita razliko do ostalih tekmecev. Bilo bi zelo lepo, če bi Roglič našel svojo 'top' formo, bil pravi in bi se bil sposoben boriti za skupno zmago," je dejal Sastre.

Carlos Sastre | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič od velikih tritedenskih dirk sicer zdaj lovi le še zmago na Touru. Ker ob Vingegaardu ni imel vloge kapetana pri ekipi Jumbo-Visme, ta se je zdaj preimenovala v Visma Lease a Bike, si je moral poiskati novo moštvo in ga dobil z močno ekipo pri Bori.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice