Šport > Kolesarstvo
17380 ogledov

Veliki zvezdnik na izhodnih vratih Bore dal vedeti, če je za to kriv Roglič

Primož Roglič, Cian Uijtdebroeks Profimedia
Čeprav ga za ekipo Bore-Hansgrohe veže še enoletna pogodba, mladi belgijski superzvezdnik ni želel potrditi, če bo tudi v novi sezoni del nemškega kolektiva, kateremu se je pridružil Primož Roglič.

Potem ko je bil ob koncu sezone osrednja figura dogajanja na kolesarskem trgu prestopov naš Primož Roglič, je zdaj, v času med obema sezonama, ta vloga pripadla njegovemu novemu moštvenemu kolegu ter enemu najbolj nadarjenih kolesarjev na svetu, belgijskemu superzvezdniku Cianu Uijtdebroeksu.

Čeprav komaj 20-letnega kolesarja veže pogodba z Boro-Hansgrohe še za prihodnje leto, se njegovo ime vse pogosteje povezuje z dvema drugima kolesarskima velikanoma, ekipama Ineos Grenadiers in Lidl-Trek. Slednja ima namreč po Lidlovem vstopu v kolesarstvu enega največjih proračunov v svetu kolesarstva in si želi še okrepiti že tako močno moštvo za sezono 2024.

Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav je sprva šlo zgolj za govorice, navsezadnje ima mladi Belgijec veljavno pogodbo z nemško ekipo, je zadevo dodatno razburkal ravno Uijtdebroeks, ki v pogovoru za VTM ni želel potrditi, ali bo tudi v novi sezoni del Bore-Hansgrohe. "V tem trenutku nimam nobenega komentarja na to temo."

Glede na to, da ga za nemško ekipo veže še enoletna pogodba, je zagotovo šlo za nepričakovan komentar, saj so mediji pričakovali, da bo Belgijec zgolj potrdil, da ima z ekipo sklenjeno še enoletno pogodbo in da se tu vsa ostala ugibanja lahko končajo. Namesto tega je Uijtdebroeks spregovoril z misterioznimi besedami. "Monogo stvari je bilo izrečenih in napisanih, toda mnoge ne držijo."

Glede na to, da se je z Rogličevim prestopom iz Jumbo-Visme k Bori-Hansgrohe, čeprav je imel Slovenec veljavno pogodbo z nizozemsko ekipo, očitno odprl nov način kolesarskih prestopov, ko bodo ekipe podobno kot v nogometu drugim ekipam za kolesarje plačale odškodnine, ni nemogoče, da je nadarjeni Belgijec že odvozil svojo zadnjo dirko za nemško ekipo, s katero se je leta 2022 preselil med profesionalce.

Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

Snubcev za enega najbolj nadarjenih kolesarjev na svetu nikakor ne manjka, na govorice o morebitnem Belgijčevem odhodu pa se je za Wielerflits odzval tudi vodja ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk, ki prav tako ni zanikal možnosti Uijtdebroeksovega prestopa. "V tem trenutku nimamo na mizi nobene ponudbe zanj. Imamo veliko prednost, da je še za eno leto vezan za nas s pogodbo. Ne vem, če nas bo pred tem zapustil, ampak zaenkrat še nismo prejeli nobene ponudbe."

Za Uijtdebroeksom je sicer fantastična sezona, v kateri je kljub svoji mladosti dosegel uvrstitev v prvo deseterico na tako prestižnih dirkah, kot so dirka po ZAE, po Kataloniji, Romandiji in Švici, medtem ko je ob svojem debiju na velikih tritedenskih dirkah na letošnji izjemno močni Vuelti dosegel celo osmo mesto.

Mnoge tako preseneča, da se po tako uspešni sezoni zmagovalec Toura za mlade kolesarje iz leta 2022 spogleduje s selitvijo. Nekateri so tako pomislili, da je bil prelomen trenutek, ki je porušil odnose med Uijtdebroeksom in Boro, prihod novega kapetana Primoža Rogliča, saj je mladi Belgijec morda pričakoval, da bo sam v bližnji prihodnosti prevzel vajeti ekipe.

Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Uijtdebroeks, ki je v preteklosti, ko je Primož še nastopal za Jumbo-Vismo, večkrat poudaril, da je Slovenec eden njegovih največjih idolov, je takšne namige v pogovoru za Wielerflits kategorično zavrgel. "Primožev prihod ni prav nič spremenil situacije," je mladi Belgijec potrdil, da ni bil Slovenčev prihod tisti, ki ga je potisnil na izhodna vrata Bore.

Vse bolj verjetno se zdi, da so se odnosi porušili na letošnji Vuelti, ko je izkušeni moštveni kolega Aleksander Vlasov v zadnjih etapah na vso moč napadal svojega sotekmovalca, da le ne bi na koncu končal za mladim Belgijcem, kar bi bil vsekakor velik udarec za ego tako renomiranega kolesarja. Kot kaže, je v tistih zadnjih etapah Vuelte dokončno počilo znotraj Bore, podobno kot na drugi strani pri Jumbo-Vismi.

In vse bolj se zdi, da bi tudi situacija pri Bori lahko imela podoben razplet, kot tista pri Jumbo-Vismi. Roglič je namreč medtem že zamenjal ekipo, po njegovih stopinjah pa bi prav tako lahko šel tudi Uijtdebroeks, kateremu snubcev v tem trenutku ne manjka. "To je vedno lepo slišati. Ta interes jemljem kot kompliment. Kasneje bomo videli, kaj bi lahko bila dobra odločitev," je za konec ostal skrivnosten Uijtdebroeks, za katerega se zdi vse manj verjetno, da bi v novi sezoni kolesaril skupaj z našim asom Primožem Rogličem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice