Šport > Kolesarstvo
11540 ogledov

Noro, kaj Pogačar po selitvi k Bori pričakuje od Primoža

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Čeprav je zapustil najmočnejšo kolesarsko ekipo na svetu, bo po mnenju Pogačarja Primož Roglič pri Bori še močnejši in nevarnejši tekmec, kot je bil do zdaj.

Čeprav Tadej Pogačar in Primož Roglič veljata za dva izmed najboljših kolesarjev na svetu in smo bili v preteklosti priča že kar nekaj epskim spopadom med obema slovenskima šampionoma, smo bili v letu 2023 vseeno prikrajšani za mnoge spektakularne spopade med našima kolesarskima gigantoma.

Pogačar in Roglič sta namreč v celem letu nastopila na zgolj treh skupnih dirkah, ko sta sezono zaključila v Italiji s tremi enodnevnimi klasikami, od tega je bila le dirka po Lombardiji najvišjega ranga. Razlog za tako redke spopade med našima najboljšima kolesarjema je seveda ležal v Jumbo-Vismi, ki Rogliča preprosto ni pustila na nekatere največje dirke sezone, katere je razdelila med njim in Jonasom Vingegaardom.

Toda po koncu letošnje dirke po Španiji, ki si jo je označil kot enega glavnih ciljev sezone, a mu ekipa na koncu vseeno ni dovolila, da bi se boril za končno zmago, je Roglič spoznal, da bo imel pravo priložnost za boj na največjih dirkah sveta, kot je Tour de France, le če zapusti nizozemsko moštvo.

Vingegaaed Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem ko je kar osem sezon preživel pri Jumbo-Vismi in iz nje lastnoročno napravil najmočnejšo ekipo na svetu, se je odločil, da se preseli v vrste Bore-Hansgrohe, kjer bo imel vlogo nespornega vodje, obenem pa okoli sebe izjemno močne kolesarje, ki mu bodo pomagali napasti še edino preostalo veliko dirko, ki mu manjka v zbirki - dirko po Franciji. Prestop, katerega so pozdravili številni kolesarski navdušenci in strokovnjaki, med drugimi tudi Tadej Pogačar.

Ko so novinarji GCN-a (Global Cycling Networka) povprašali Pogačarja, kaj si misli o Primoževem odhodu iz Jumbo-Visme, je mladi Slovenec nemudoma pozdravil Rogličevo odločitev, obenem pa tudi razkril, da pri nemški ekipi pričakuje še boljšega Primoža Rogliča, kot smo mu bili priča pri Jumbo-Vismi.

"Roglič bo po prestopu k Bori še boljši, kar bo tudi dodatno popestrilo konkurenco, zdaj ko je zapustil Jumbo-Vismo. Zdaj bomo poleg Jumbo-Visme imeli za glavne tekmece še Boro-Hansgrohe, tako da bo konkurenca še težja," je izjavil Pogačar, ki verjame, da je bila Rogličeva selitev k Bori odlična poteza za kolesarstvo, saj lahko pričakujemo še bolj napete dirke z večimi favoriti za zmago, ter tudi za Primoža, ki si bo tako sam lahko izbiral, katerih dirk se bo udeležil.

Zagotovo lahko tako v novi sezoni pričakujemo dosti več epskih spopadov med obema Slovencema.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice