Šport > Košarka
7819 ogledov

Jonasove skrbi: Izgubil sem pomočnike, pozno je za zamenjave

Jonas Vingegaard in Wout van Aert Profimedia
Dvakratni zmagovalec meni, da na naslednjem Touru ne bo imel tako močne ekipe kot doslej.

Jonas Vingegaard ima kar nekaj skrbi pred naslednjo sezono. Želi si natopiti na olimpijskih igrah, a je njegova uvrstitev v dansko reprezentanco precej vprašljiva, prav tako pa mu spanec krati misel na prihodnji Tour, ki bo izpeljan tik pred igrami v Parizu. Sam meni, da bo tokrat ob sebi imel na voljo nekoliko šibkejšo ekipo v boju s Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates), Primožem Rogličem (Bota-hansgrohe) in Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step).

Prav Roglič je bil leta 2022 ključni mož ob napadih na Pogačarja v 11. etapi, ko je Tadej nato popustil v zaključku preizkušnje, Vingegaard pa si je na Col du Granonu nato prikolesaril odločilno prednost. Danec je bil v zadnjih dveh letih pravzaprav lahko pozoren le na Pogačarja, zdaj pa naj bi bila s prestopom Rogliča in prvim nastopom Evenepoela na Touru konkurenca precej močnejša. Tekmecev bo več, ob tem pa naj bi bila Jumbo-Visma kljub še vedno odlični zasedbi nekoliko šibkejša.

Odlični Wout van Aert naj bi se osredotočil na Giro in olimpijske igre, zaradi težav s srcem je kariero sklenil Vingegaardov najboljši prijatelj v ekipi Nathan Van Hooydonck, drugačna vloga pa se pričakuje tudi od Seppa Kussa, ki je napredoval v drugega kapetana zasedbe, v mislih pa bo imel predvsem ubranitev naslova na Vuelti.

"Prepričan sem, da bo Sepp odšel na Vuelto kot kapetan in skušal zadržati lovoriko. Jaz bom prvi kapetan na Touru, on pa bo imel drugačno vlogo. Doslej mi je velikokrat pomagal v zaključkih etap, a zdaj lahko tudi sam kolesari za uvrstitev med prvih pet. Ne bo pomočnik, ampak bo vseskozi v igri," je za DR dejal Vingegaard.

Roglič Kuss Vingegaard | Avtor: Twitter Twitter

"Verjetno ima Sepp tudi svoje želje, pogovoriti se bomo morali. Poiskati moramo način, ki nam bo zagotavljal največ možnosti za zmago na dirki. Če bom to jaz, bomo vozili zame. A lahko gre tudi drugače," pravi Danec, ki se ne boji, da bi se ponovile zadeve z zadnje Vuelte, ko je prišlo tudi do bojev znotraj ekipe.

"Woutu trasa za olimpijske igre zelo ustreza, zato si lahko predstavljam, da si ne želi nastopiti na Touru. V zadnjih treh letih je bil moj najboljši pomočnik. Ne samo on, manjkal bo tudi Nathan Van Hooydonck, izgubili smo pomembne pomočnike. Wout je dober na vseh 'terenih' in lahko naredi veliko razliko, Nathan je bil vseskozi ob meni na ravninskih odsekih in me varoval. Pogrešali ju bomo, težko ju bo nadomestiti. Za iskanje zamenjav pa je zdaj že pozno," je sklenil Vingegaard.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:49 18.november 2023.

    Je panika,ko so izgubili ferarijev motor,me prav zanima kaj bo drugo sezono

  • munja 20:15 17.november 2023.

    Izjave za javnost so eno, dogovori v krogu ekipe pa drugo. Ne smejo vsega izdati.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:16 17.november 2023.

    Remco se lahko samo pokaka!!!

Sorodne novice