Šport > Kolesarstvo
18172 ogledov

Svarilo strokovnjaka: Rogličev prestop prinaša dvojno dozo težav

Primož Roglič Profimedia
Prestop Primoža Rogliča bo imel po oceni belgijskega kolesarskega poznavalca velike posledice tako za Jumbo-Vismo kot Boro-Hansgrohe.

Belgijski novinar, komentator in kolesarski analitik Michel Wuyts je v pogovovoru za Het Laatste Nieuws analiziral posledice prestopa slovenskega kolesarja Primoža Rogliča in delil svoj pogled na to, kako bo najodmevnejši kadrovski premik lanske sezone zaznamoval dinamiko pri Jumbo-Vismi oziroma Bori-Hansgrohe. 

Po mnenju Wuytsa bo imel Rogličev prestop precejšnje posledice za obe ekipi, saj bo po eni strani oslabil Jumbo-Vismo, po drugi pa vnesel nemir v nemško ekipo, kjer bi lahko zaradi Slovenca izgubili katerega od mladih talentov.

Najbolj negotova je v tem pogledu dolgoročna prihodnost Ciana Uijtdebroeksa, za katerega se že zanimajo pri Lidl-Treku, Ineosu in Jumbo-Vismi. Mladi belgijski kolesar ima za leto 2024 sklejeno pogodbo z Boro-Hansgrohe in čeprav bodo po besedah šefa ekipe Ralpha Denka storili vse, da bi 20-letnika obdržali v moštvu, bi ga lahko premamila bogata ponudba katere od konkurenčnih ekip.

"Naš cilj je, da podaljšamo z njim, saj gre za nadarjenega kolesarja, toda naši žepi niso tako globoki kot žepi nekateri drugih ekip. Ravnati bomo morali preudarno in poiskati pravi način. Po mojem bo leta 2024 dirkal za Boro, saj nobena ekipa ni zaprosila za njegov prestop," je dejal Denk.

Michel Wuyts | Avtor: Profimedia Profimedia
Odhod Uijtdebroeksa bi bil po mnenju Wuytsa katastrofalna novica za Boro. "Ralph Denk dela napako. Takšnega talenta se ne prodaja. Bora ga je dala naprodaj. 'General' Denk je očitno mnenja, da je Uijtdebroeks preveč odločen. Uijtdebroeks je bil kritičen do moštvenega kolega Aleksandra Vlasova in moštvene opreme za kronometer. Preveč je talentiran, da bi bil suženj. On je tisti, ki napada," je dejal Wuyst.

Ob Rogliču bi lahko 20-letnik dobil zvezane roke, kar bi Bori še dodatno otežilo nadaljnje sodelovanje z njim, opozarja Wuyst, ki je prepričan, da se je Roglič za odhod iz Jumbo-Visme odločil že med lansko dirko po Franciji, kjer je v padcu v peti etapi utrpel dve zlomljeni vretenci, nato pa nesebično priskočil na pomoč Jonasu Vingegaardu. "Na Galibierju je zelo dobro odigral vlogo vabe, moštveni kolega Vingegaard pa je to izkoristil in požel vso slavo. Roglič, ki je rojen zmagovalec, je bil nemočen v ozadju. Takrat je v njem vzklila ideja, da bi odšel drugam," meni Wuyts.

Posledice Rogličevega prestopa bodo prihodnje leto močno občutili tudi pri Jumbo-Vismi. "Razen Vingegaarda ne vidim nobenega kolesarja, ki bi bil zmožen nizati etapne zmage. Roglič je za seboj pustil veliko praznino," je prepričan Belgijec.

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.