Šport > Kolesarstvo
13780 ogledov

V prometni nesreči preminil nadarjeni kolesar, to naj bi bil vzrok za tragedijo

Inigo Sanchez Twitter
Komaj 19-letni nadarjeni španski kolesar je tragično preminil v prometni nesreči na treningu.

Kolesarski svet žaluje za mladim nadarjenim kolesarjem Íñigom Díazom, ki je pri komaj 19 letih med treningom tragično preminil v prometni nesreči.

Do tragične nesreče mladega Španca, ki je nastopal v U23 kategoriji za kolesarsko ekipo Sima-Cepial Aranako, naj bi po poročanju španskih medijev prišlo v četrtek popoldne v bližini mesta Álava.

Medtem ko se je skupaj z moštvenim kolegom v bližini svoje vasi pripravljal na novo sezono, je mladega kolesarja zbilo v nasprotni smeri vozeče vozilo.

Razlog, zakaj je do nesreče prišlo, tamkajšnje oblasti še preiskujejo, po prvih poročilih pa naj bi voznika avtomobila v usodnem trenutku zaslepilo sonce, zaradi česar je zapeljal na nasprotni pas in zadel mladega Íñiga Díaza.

Čeprav naj bi nesrečnemu kolesarju nemudoma priskočili na pomoč na kraju nesreče in ga hitro v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico v Txagorritxu, mlademu Díazu ni bilo pomoči. V petek so iz bolnišnice sporočili tragično novico o smrti nadarjenega kolesarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice