Šport > Kolesarstvo
15971 ogledov

Nekdanji as Jumbo-Visme odkrito, kaj si misli o Rogličevem odhodu

Nathan van Hooydonck in Primož Roglič Profimedia
Nekdanji Rogličev pomočnik je Primožev odhod opisal kot izjemno bolečo izgubo za Jumbo-Vismo.

Kolesarska sezona 2024 je že tik pred vrati in večina ekip je že začela priprave na prve trening kampe, ko se bodo kolesarji po krajšem premoru in pavzi po minuli sezoni že začeli pripravljati na novo tekmovalno leto. Glede na lani bo vzdušje povsem drugačno pri Jumbo-Vismi, ki je v tem času poleg Rohana Dennisa, Tobiasa Fossa, Gijsa Leemreizeja, Sama Oomena, Tima Roosena in Josa van Emdena izgubila tudi dva stebra ekipe, Primoža Rogliča in Nathana van Hooydoncka.

A če je Primož Roglič zapustil ekipo kot novi član ekipe Bore-Hansgrohe, je bila usoda Van Hooydoncka dosti bolj tragična, saj se je po težavah s srcem, ko je bilo ogroženo celo njegovo življenje, moral predčasno posloviti od športa, kateremu je posvetil celotno življenje. V minulih dneh je tik pred začetkom priprav obiskal ekipo Jumbo-Visme in svoje nekdanje sotekmovalce, ob tem pa so ga prevzela čustva.

Nathan van Hooydonck | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vrnitev v kolesarski svet je zelo nevarna. Zelo lepo je ponovno videti vse prijatelje, toda vse skupaj je zelo boleče. Vse se vrti okoli nove sezone. Noben drug temu ne posveča pozornosti, samo jaz to slišim. Ves čas poslušam, kako so kolesarji ponovno začeli trenirati, kako bodo naslednji teden šli na ekipni trening kamp. Toda mene ne bo zraven," je svoja srce v pogovoru za podcast Rode Lantaarn odprl odlični Belgijec, ki je v treh letih pri Jumbo-Vismi pustil globok pečat kot specialist za klasike ter izjemen pomočnik na velikih tritedenskih dirkah, potem ko je Primoža Rogliča na Vuelti 2021 in Jonasa Vingegaarda na Touru 2022 in 2023 mirno vodil čez vse pasti najbolj zahrbtnih negorskih etap.

"Mnogo ljudi je prišlo do mene in pokazalo razumevanje do moje situacije. Kolikor sem razumel, mi je Merijn Zeeman pripravljen ponuditi mesto športnega direktorja v ekipi v novi sezoni, če bi si tega želel. Gre za zelo prijetno ekipo," je pojasnil kolesar, ki je sredi septembra preživel srčni napad, po katerem so mu zdravniki odkrili srčno napako, zaradi katere se ne more več vrniti k športu na najvišji ravni. Van Hooydonck je sicer po srčnem zastoju že uspešno okreval in se je celo že vrnil na kolo. A le v rekreativnem smislu. Kot kaže, bo ostal povezan z Jumbo-Vismo, a zaenkrat se še ni odločil, v kakšni vlogi.

Nathan van Hooydonck | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mislim, da si želijo mi ponuditi vse te priložnosti iz zahvale, ker sem na kolesu vedno kolesaril le in izključno za ekipo. Resnično sem Jumbo-Vismo doživel kot svojo ekipo. Bolj kot katerikoli drugo ekipo. Zato mi je bilo vedno najpomembneje, da je zmagovala naša ekipa. Da smo zmagovali skupaj. Ne gre zgolj za marketinški slogan, ki bi si ga izmislili, temveč dejansko stojimo za temi besedami. Mnogi ne verjamejo temu, a je res. Vse počnemo skupaj, in enako se ekipa obnaša do Jonasa, Wouta (van Aerta), Primoža, kot do mene" je pojasnil kolesar, ki je pred prihodom k Jumbo-Vismi nastopal še za ekipo BMC. 

Za konec pa se je odlični Belgijec dotaknil še druge velike izgube Jumbo-Visme pred prihajajočo sezono, odhoda Primoža Rogliča ter dal jasno vedeti, za kako hud udarec za ekipo gre, čeprav sama v svojih izjavah tega ni želela priznati. "Gre za veliko izgubo za ekipo. In pri vsem tem bo okrepil že tako močno ekipo. Primož je eden najboljših kolesarjev sveta. Pri kakšni Arkei Samsic ne bi bil konkurenčen Jonasu, saj ga ne bi mogli pravilno uporabiti. Toda Bora-Hansgrohe je zelo močna ekipa z zelo dobrim strokovnim vodstvom in trenerji," je za Slovence najbolj zanimivo temo zaključil nekdanji odlični Primožev pomočnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice