Šport > Kolesarstvo
2050 ogledov

Nekdanji Jumbovec spet zavrtel pedala: "Prehitel me je turist"

Nathan Van Hooydonck Instagram
Nekdanji član Jumbo-Visme je prvič po 'prisilni' upokojitvi spet sedel na dirkaško kolo.

Belgijec Nathan Van Hooydonck, nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, je več kot mesec dni po hudi prometni nesreči dočakal zeleno luč za vrnitev na kolo.

V prihodnje bo komaj 28-letni nekdanji mladinski državni prvak pedala poganjal zgolj rekreacijsko, potem ko je bil zaradi nepravilnosti v delovanju srca primoran končati svojo športno pot.

Van Hooydonck je bil sredi prejšnjega meseca udeležen v hudo prometno nesrečo, kmalu zatem pa so mu zdravniki diagnosticirali srčno aritmijo, zaradi česar so mu morali vstaviti srčni spodbujevalnik.

Ker dirkanje z defibrilatorjem ni mogoče, je moral Belgijec takorekoč čez noč narediti križ čez kariero, kar se je močno dotaknilo tudi njegovega dobrega prijatelja Jonasa Vingegaarda, ki ga je v pokoj pospremil s čustvenim zapisom, v katerem se mu je zazvalil za vse "čudovite spomine, ki sva jih preživela skupaj".

Vingegaard Žalosten epilog Šport Tragedija močno pretresla Jumbovce, še zlasti Vingegaarda

Več kot mesec dni po nesreči se je Van Hooydonck vrnil na kolo in izkušnjo delil v svojimi sledilci na družbenih omrežjih, kjer je objavil odsek tlakovanega cestišča v Zandvlietu in del svojega krmila.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Po nesreči nisem smel trenirati več kot mesec dni, zdaj pa so mi zdravniki zelo potihoma spet prižgali zeleno luč," je v intervjuju za VTM Nieuws povedal 28-letni nedanji član Jumbo-Visme.

"Užival sem v vožnji, čeprav je bilo malce nenavadno, ko me je prvič v življenju med treningom prehitel kolesarski turist. A to mi ni pokvarilo užitka. Kolesarstvo je moja prva ljubezen in to bo za vedno moja strast. V svoji glavi že delam skrivne načrte. Morda se bom lahko nekoč udeležil gorske dirke Cape Epic v Južni Afriki," je povedal kolesar.

Vingegaard Roglič Kljubovalno Šport Kuss odgovoril na očitke v zvezi z Rogličem in Vingegaardom

Van Hooydonck je bil po nesreči, v katero je bila kot sopotnica v vozilu udeležena tudi njegova noseča soproga, ki je ostala nepoškodovana, nekaj časa celo v umetni komi, a se je njegovo stanje dokaj hitro stabiliziralo, zato je bil že kmalu izven življenjske nevarnosti. Kmalu po nesreči sta z ženo na svet pozdravila sina Alessia.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice