Šport > Kolesarstvo
1055 ogledov

Rešitev za Jumbo-Vismo? Ta veliki sponzor naj bi rešil ekipo

Jumbo-Visma Profimedia
Po propadli združitvi s Soudal-QuickStepom naj bi Jumbo-Visma v novi sezoni postala Visma-Lease a Bike.

Po poročilih WielerFlitsa, ki se je izkazal kot najzaneslivejši vir pri poročanju o dogajanju okoli Jumbo-Visme, njenega iskanja sponzorja in propadle združitve s Soudal-QuickStepom, naj bi nizozemska ekipa v sezoni 2024 postala Visma-Lease a Bike, saj bo verigo supermarketov Jumbo kot glavni sponzor zamenjala Lease a Bike, družba za najem koles v lasti Pon Holdings (nizozemski konglomerat na področju transporta v rokah družine Pon).

Že med vikendom je Jumbo-Vismin športni direktor Merijn Zeeman za Nieuwsblad potrdil, da je dolgoročna prihodnost ekipa rešena, a ni želel iti v detajle. Pri Jumbo-Vismi sicer v ponedeljek niso želeli potrditi govoric o novem sponzorju, čeprav vse več tujih medijev poroča, da je dogovor med ekipo in nizozemskim konglomeratom Pon Holdings že dosežen.

Prvi mož ekipe Richard Plugge je sicer dalja časa iskal mednarodnega sponzorja, na koncu pa je bil pripravljen sprejeti združitev oziroma prevzem ekipe Soudal-QuickStep, a naj bi se v zadnjem trenutku v igro vključili Pon Holdings, ki so Pluggeju dovolili, da prekine pogovore o morebitni združitvi z belgijsko ekipo. Ta bi prinesla številne preglavice, saj bi morali poiskati službe, oziroma izplačati pogodbe vsem zaposlenim, ki bi se ob združitvi znašli na cesti.

Lease a Bike | Avtor: Twitter Twitter

V primeru združitve naj bi tudi izdelovalec koles Specialized, ki je opremljal ekipo Soudal-QuickStep, želel postati opremljevalec nove ekipe, zato so se pri konglomeratu Pon Holdings, ki si lasti znamko Cervelo, trenutnega opremljevalca Jumbo-Visme, odločili, da povečajo svoj vložek v nizozemsko moštvo preko družbe Lease a Bike (ki je bila prej eden izmed manjših sponzorjev ekipe) in tako zatrejo morebitno združitev.

Konglomerat Pon Holdings, ki si med drugim lasti znamke koles Cannondale, Gazelle, Focus, Schwinn in Cervelo ter skrbi za uvoz na Nizozemsko znamk kot so Volkswagen, Audi, Seat in Škoda, v ZDA pa si lasti zastopstva za Porsche, Ferrari in druge luksuzne znamke, naj bi s svojo družbo za najem koles Lease a Bike, ki je zgolj del konglomerata, ki naj bi letno ustvaril prihodke višje od 10 milijard evrov, postal tudi imenski sponzor ekipe. Poleg Lease a Bike pa bo imenski sponzor ekipe ostala tudi Visma, norveško IT podjetje, ki letno v ekipo vloži okoli 12 milijonov evrov.

In kaj točno je Lease a Bike? Pri podjetju trdijo, da se je že 7000 podjetij na Nizozemskem, v Nemčiji in Belgiji prijavilo v njihov program najema koles, pri čemer okoli 100.000 zaposlenih uživa davčne olajšave zaradi najema koles za vožnjo v službo in rekreacijo. Devetdeset odstotkov vseh koles je električnih, ki se dostavljajo in servisirajo prek mreže lokalnih prodajalcev koles.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice