Šport > Kolesarstvo
16023 ogledov

Novi Rogličev kolega, ki je že osvojil Giro, o prihodu Slovenca

Hindley Epa
"Vsi se moramo zdaj dvigniti na višjo raven."

Avstralski kolesar Jai Hindley, ki je dirko po Italiji osvojil leto pred Primožem Rogličem, na letošnjem Touru pa je po etapni zmagi en dan preživel tudi v rumeni majici, je podal svoje mnenje o prihodu Zasavca k ekipi Bora-Hansgrohe, kjer bo dvojec zdaj sodeloval. Avstralec meni, da bo prihod Rogliča nemško moštvo dvignil na višjo raven.

"Sem vznemirjen, to je velik uspeh moštva, saj je z ekipo pogodbo podpisal eden najboljših kolesarjev na svetu. To dokazuje iz leta v leto," je za Global Cycling Network izjavil Hindley in dodal: "Ko se vam pridruži tako kakovosten kolesar, morajo vsi v ekipi storiti korak naprej, se dvigniti na višjo raven. Mislim, da je to odlično za ekipo."

Ob prihodu Rogliča se bo vloga Hindleyja verjetno nekoliko spremenila. Po zmagi na Giru 2022 se je letos podal na Tour, kjer pa bo pri Bori naslednje leto po pričakovanjih glavno besedo imel slovenski as. Hindleyja je na letošnji francoski pentlji sicer precej zaustavila bolezen pred odločilnimi gorskimi etapami. Vseeno je na koncu osvojil sedmo mesto.

"Nisem prepričan, kako bo zdaj s tem, najprej moramo počakati in videti, kako bosta postavljeni trasi za Giro in Tour," pravi Avstralec.

Ta je bil o prihodu Rogliča obveščen šele tik pred javnim sporočilom, ki ga je ekipa podala ob prestopu Slovenca iz moštva Jumbo-Visma. "Vsi smo slišali govorice, vendar so nam to povedali šele tik pred uradno potrditvijo. Vse je bilo v redu," je za GCN še dejal Hindley.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Anja1956 22:24 10.oktober 2023.

    Za Hindleya je dovolj prostora v ekipi, zato ne bo gužve ! Roglič ne more naskakovati vseh treh tritedenskih dirk v sezoni ! Ničesar se mu ni potrebno bati ! Samo profitira lahko !

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 19:00 10.oktober 2023.

    Če samo misli potem je neumen !

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 10:32 10.oktober 2023.

    Ne4kateri v ekipi bodo "degradirani" in prav gotovo niso veseli prihoda novega kapetana...Pričakoval bi malo boljši članek..

Sorodne novice