Šport > Kolesarstvo
36624 ogledov

Noro razkritje Primoža Rogliča: "O odhodu sem razmišljal že ..."

Primož Roglič Profimedia
Čeprav so se govorice o Rogličevem odhodu iz Jumbo-Visme razširile šele poleti, je Slovenec o menjavi ekipe razmišljal že vse od začetka leta.

Potem ko je tekom prejšnjega tedna postalo uradno, da bo predčasno zapustil svojo sedanjo ekipo in v novi sezoni okrepil Boro-Hansgrohe, se je Primož Roglič v soboto od svoje dolgoletne ekipe Jumbo-Visme poslovil z odličnim tretjim mestom na sloviti dirki po Lombardiji, enem izmed petih legendarnih kolesarskih spomenikov.

V cilju je bilo seveda govora o novem odličnem nastopu, ko se je še drugič v karieri povzpel na stopničke ene izmed petih največjih enodnevnih klasik (leta 2020 je slavil na dirki Liege-Bastogne-Liege), seveda pa se ni mogel ogniti vprašanjem o svojem slovesu od ekipe, pri kateri je preživel neverjetno uspešnih osem let.

Roglič je tako kar nekoliko senzacionalno razkril, da je razmišljal o odhodu že vse od začetka leta, pa čeprav ga je pogodba vezala vse do konca leta 2025. O njegovem nezadovoljstvu in želji po odhodu se je namreč začelo poročati predvsem po trenjih znotraj moštva na nedavni Vuelti, ko mu je vodstvo ekipe naročilo, da mora skupno zmago prepustiti Seppu Kussu, toda Roglič naj bi o odhodu razmišljal že dosti prej.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"O odhodu sem razmišljal že vse od začetka leta," je za La Gazzetto dello Sport izjavil v Bergamu v cilju dirke po Lombardiji. "Nisem še sprejel dokončne odločitve, ko sem recimo tekmoval na Vuelti. Toda pred nadaljevanjem, ko sem razmislil o svoji prihodnosti, svojih dolžnostih, o stvareh, ki si jih še želim doseči ... Na koncu je bila kar enostavna odločitev, ne?" je svoje razloge za slovo utemeljil Roglič.

Očitno je Rogliču že po lanski sezoni in dirki po Franciji postalo jasno, da je ob Jonasu Vingegaardu izgubil status prve violine Jumbo-Visme ter da si bo v želji, da še kdaj poizkusi dobiti sloviti Tour, preprosto moral poiskati novo ekipo. Letos ga Nizozemci niti niso poslali na dirko po Franciji, a je zato izpolnil še enega izmed neizpolnjenih ciljev ter dobil Giro.

Zdaj pa je na seznamu ciljev resnično ostal le Tour in slovo od Jumbo-Visme je bilo neizogibno. V novi sezoni se bo tako pridružil močni ekipi Bora-Hansgrohe, kjer bo imel vlogo nespornega kapetana moštva, okoli sebe pa same odlične kolesarje, kot so Cian Uijtdebroeks, Jai Hindley, Aleksander Vlasov, Emmanuel Buchmann, Daniel Felipe Martinez in Lennard Kämna, ki lahko po moči konkurirajo tudi tistim iz Jumbo-Visme. Pred nami je zagotovo spektakularna sezona!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice