Šport > Kolesarstvo
12702 ogledov

Pogačar dobil Lombardijo, a pozornost mu je ukradel ... Lev Roglič!

Primož Roglič Profimedia
Mladi Lev Roglič se je primerno razveselil novih stopničk svojega očeta.

Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec 117. kolesarske dirke po Lombardiji. Za 25-letnika s Klanca pri Komendi je bila to že tretja zaporedna zmaga na zadnjem spomeniku sezone, skupno pa peta na največjih petih enodnevnih preizkušnjah. Drugo mesto je pripadlo Italijanu Andrei Bagioliju (Soudal-QuickStep), slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Primož Roglič (še zadnjič Jumbo-Visma).

Tokrat se je Pogačar tekmecev otresel na spustu z zadnjega zahtevnega prelaza Ganda (9,2 km/7,3 %) in si privozil dobrih 30 sekund naskoka pred zadnjimi 15 km. Prednost je nato kljub krču v desni stegenski mišici ter prizadevanju tekmecev v ozadju še povišal in tretjič zapovrstjo dobil spomenik po Lombardiji.

V ozadju se je sedmerica spopadla za preostali dve mesti na odru za zmagovalce. Z zaostankom 51 sekund je drugo mesto zasedel domačin Bagioli, tretje pa še drugi slovenski as Roglič, ki je odpeljal zadnjo dirko za svoje zdajšnje moštvo pred selitvijo k Bora-Hansgrohe prihodnje leto.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je Pogačar spisal zgodovino in postal šele tretji kolesar v zgodovini ob Alfredu Bindi ter Faustu Coppiju in prvi po letu 1949, ki mu je uspelo trikrat zapored dobiti slovito klasiko odpadajočega listja, sta ga tokrat v ciljnem prostoru kar nekoliko zasenčila dva kolesarja.

Prvi je bil seveda Thibaut Pinot, legendarni Francoz, ki se lahko pohvali z etapnimi zmagami na vseh treh velikih tritedenskih dirkah in z zmago na dirki po Lombardiji leta 2018, ki je na eni svojih najljubših dirk končal veličastno kariero.

Drugi pa je bil naš Roglič, saj je na stopničke tradicionalno povabil svojega najstarejšega sina Leva Rogliča, ki je znova navdušil. Čeprav je zagotovo stal na večih kolesarskih stopničkah, kot velika večina kolesarjev, se jih očitno še vedno ni naveličal, saj je na odru za zmagovalce uprizoril pravo predstavo.

Najprej je navdušeno proslavljal prve očetove stopničke na klasiki padajočega listja, še posebej vesel pa je bil, ko mu je očka predal nagrado za tretje mesto, katero je zmagoslavno dvignil v zrak. Upamo, da ga bomo v prihodnosti še velikokrat videli na stopničkah ...

Tadej Pogačar Spomenik Šport Pogačar: Imel sem krče, mislil sem, da je konec Tadej Pogačar Zadnja štiri leta Šport Toliko zmag so osvojili Slovenci na spomenikih Primož Roglič Slovo Šport Roglič pred zadnjo dirko z najbližjimi, Jumbo-Visma hvaležna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 16:53 09.oktober 2023.

    Mene zanima samo ozadje Rogličevega dirkanja na tej dirki. Najprej je zaostal za skupino , potem se ji je zopet prikljućil , ravno ko se je Pogačar začel odpeljevati in Rogla ni skočil za njim ampak je ostalim dajal vtis ...prikaži več , da ga bodo že dohiteli . Potem pa niti enkrat ni zares šel naprej rezat zrak ampak zabušaval zadaj in se šparal za zadnji finiš , ki bi mu lahko prinesel tudi 2.mesto pa mu za 10cm ni in bil je 3. Kaj a ni želel zaradi Španije , da prinese to zadnjo dirko zmago Jumbi !

  • fuckZ24 12:17 08.oktober 2023.

    Rogla ni edini kolesar s frocem, ampak še noben ni svojga tolk nastavljal kameram. Neokusno in nepotrebno. Naj se postavlja s svojimi dosežki, ne s frocem. Te zna delat vsak jolbe.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 12:08 08.oktober 2023.

    Tamauček je prepotenten, presran in na stara leta staršev bo živa zguba in pacient!!

Sorodne novice