Šport > Kolesarstvo
41233 ogledov

Armstrong in Bruyneel udarila: "Glavni poraženec: Remco! Zmagovalec? Roglič!"

Primož Roglič in Remco Evenepoel Epa
Lance Armstrong in Johan Bruyneel sta podala sodbo o propadli združitvi Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa.

Lance Armstrong in njegov nekdanji športni direktor Johan Bruyneel veljata za dve izmed najbolj kontroverznih oseb v svetu kolesarstva, potem ko sta bila zaradi odmevnega dopinškega škandala za vedno izgnana iz kolesarskega sveta. A nihče jima ne more očitati strokovnosti in njuno mnenje še danes veliko šteje.

Zato je tudi tako priljubljen Lancov podcast imenovan The Move, ki ga vodi s svojim nekdanjim moštvenim kolegom Georgom Hincapiejem, pogosto pa se jima pridruži tudi njun nekdanji športni direktor. In glede na to, da sta v zadnji dneh glavni temi v kolesarskih krogih propadla združitev Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa ter prestop Primoža Rogliča, sta se Lance in Bruyneel lotila tudi te teme.

Lance Armstrong | Avtor: Youtube Youtube

"Všeč mi je Rogličev prestop k Bori. Njihov lastnik je agresiven. Želi si, da bi se Bora prebila med te superekipe, kot so Jumbo, Ineos in UAE ter QuickStep. Tudi sam si želi mesto med njimi. Njegova ekipa vedno tekmuje na polno in všeč mi je ta prestop. Pogosto smo skeptični glede kolesarjev, ki zapustijo te superekipe. Skrbi vas, kako se bodo obnesli z vso novo infastrukturo, drugačnimi treningi, drugačnim pristopom ... Nikoli ne veste, kaj se bo zgodilo. Toda Roglič je pravi profesionalec, dovolj je izkušen, da bo znal obvladati situacijo. Všeč mi je ta prestop," je Rogličevo selitev k nemški ekipi komentiral Armstrong.

"Strinjam se. Prav tako priznam, da nisem pričakoval tega prestopa. Mislil sem, da če mu bodo dovolili oditi, da gre k Ineosu. Presenečen sem, da jih je Bora premagala. Slišal sem številko, kot je šest milijonov na leto. Ogromna pogodba, super za njega. To bo verjetno njegova zadnja velika pogodba, saj ga veže za tri leta, če sem prav prebral. Ta prestop je zanimiv in na koncu je Roglič veliki zmagovalec zgodbe o morebitni združitvi Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa. Situacija je takšna, da združitve očitno ne bo, Jumbo-Visma ostaja ista, le brez sponzorja Jumba, in Soudal-QuickStep tudi ostane v enaki situaciji, kot je bil. Prebral sem tudi, da se je umaknil tudi Amazon. Same entitete ekip tako ostanejo enake. Na koncu se je okrepila le Bora," pa je svoj pogled podal Bruyneel.

Johan Bruyneel | Avtor: Youtube Youtube

Prav tako je po mnenju obeh strokovnjakov v celotni zgodbi veliko poražencev, saj so mnoge ekipe čakale, kako se bo situacija razpletla ter katere "odvečne" kolesarje Jumbo-Visme in QuickStepa bodo lahko pobrale ter zato niso podpisovale novih kolesarjev, zdaj pa se je razpletlo tako, da omenjeni kolesarji ne bodo postali višek, obenem pa je trg kolesarjev že dobro izčrpan.

Toda kdo je glavni poraženec celotne zgodbe? "Mislim, da je to Remco Evenepoel. Če ste mu brali med vrsticami, ste lahko videli, kako si krvavo želi, da bi se ta združitev uresničila, da bi lahko zapustil ekipo. In vse je bilo zelo sumljivo. Nihče pri QuickStepu ni vedel, kaj se dogaja, kakšna je njihova prihodnost, če bodo imeli mesto v ekipi ..." je največjega poraženca izbral Armstrong.

"Mislim, da je poraženec kolesarstvo. Mislim, da je žalostno, da ekipa, kot je Jumbo-Visma, najboljša ekipa na svetu, sploh razmišlja o taki združitvi. Pričakovali bi, da novi sponzorji kar stojijo v vrsti. In temu ni tako. In to nam pove veliko. Kar pa se tiče Remca, bomo videli. Načeloma bi moral ostati, toda kdo ve? Ne vemo, kaj se dogaja znotraj Quick-Stepa, morda bo še vedno poizkušal oditi," pa je to temo zaključil Bruyneel, preden sta se z Lancom posvetila odločitvi Mark Cavendisha, da prestavi svojo upokojitev in se vrne še za eno sezono.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:52 09.oktober 2023.

    Že zdavnaj sem rekel, da do združitve ne bo prišlo ali pa bo ekipa propadla, izgleda,da bo kar oboje! Roglič je pa edini, ki je pridobil s tem! Bravo Rogla , končno si se spametovali!

  • fuckZ24 20:27 08.oktober 2023.

    Dobra novica tole s Cavendishem. Da vidimo, če mu rata dobit še 11 šprintov, da se vpiše v zgodovino kot kolesar z največ etapnih zmag. Cipolliniju že diha za ovratnik. Še 3, pa ga ima. Če jih dobi 11, prehiti ...prikaži več največjega vseh časov, Eddyja Merckxa.

Sorodne novice