Šport > Kolesarstvo
29453 ogledov

Rogličev direktor razkril, kako Primož doživlja poraze proti Pogačarju

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Marc Reef je potrdil, da porazi proti Tadeju Pogačarju za Primoža Rogliča niso nič bolj boleči.

Pred začetkom slovite klasike odpadajočega listja, dirke po Lombardiji, so se vsi kolesarski navdušenci strinjali, da izstopajo trije veliki favoriti. Poleg dvakratnega zaporednega zmagovalca Tadeja Pogačarja se je omenjalo predvsem Remca Evenepoela ter drugega velikega slovenskega šampiona Primoža Rogliča.

Pričakovalo se je, da bodo dirko tako nadzorovale ekipe UAE Team Emirates, Soudal-QucikStep in Jumbo-Visma, a je na koncu le Rogličeva ekipa dejansko prevzela nadzor nad potekom dirke, saj je verjela, da lahko Roglič po odlični predstavi in nedavni zmagi na dirki po Emiliji ponovno opravi s konkurenco, na čelu s Pogačarjem, čigar ekipa je tokrat vajeti do samega zaključka popolnoma prepustila Jumbo-Vismi.

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

"Iz UAE Team Emirates so javili, da je padel Sjoerd Bax, ki bi moral biti tisti kolesar, ki bi moral narekovati tempo," je odločitev, da narekovanje tempa pade na ramena Jumbo-Visme, za In de Leiderstrui pojasnil športni direktor nizozemske ekipe Marc Reef. Seveda Jumbo-Visma ni mogla računati niti na pomoč Soudal-QuickStepa, saj sta bila v isti padec udeležena tudi njihova kolesarja Evenepoel in Mauri Vansevenant.

Na koncu so se pri Jumbo-Vismi odločili, da grejo na vse ali nič in že zgodaj žrtvujejo vse svoje kolesarje za Rogliča, od katerega so pričakovali dober rezultat. Slovenec jim je poplačal s stopničkami in tretjim mestom, a je moral priznati premoč svojemu rojaku. "Pogačar je bil najmočnejši," je bil na cilju v Bergamu iskren Reef, katerega je pričakalo tudi nehvaležno vprašanje, če Rogliča kaj posebno boli, kadar ga premaga njegov mladi rojak in naslednik na samem prestolu kolesarstva.

Marc Reef | Avtor: Profimedia Profimedia

"Primož ni nič kaj nervozen zaradi Tadeja. Vedno se osredotočata drug na drugega zgolj zato, ker veljata za najmočnejša kolesarja. In potem se lahko zgodi, da kot na dirki Treh dolin Vareseja na koncu zmaga tretji, v tem primeru Ilan van Wilder. Toda tokrat je bil Pogačar preprosto najmočnejši. Zato smo vsi zadovoljni s tretjim metsom," je pojasnil športni direktor Jumbo-Visme ter s tem zavrnil namigovanja, da bi Rogliča porazi proti Pogačarju še dodatno boleli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • atamama 07:16 09.oktober 2023.

    Tista o ''zenitu'' je pametna....in kruto resnična.

  • Anja1956 17:30 08.oktober 2023.

    Kot ponavadi TJV vedno vleče Pogačarja !

  • fuckZ24 14:37 08.oktober 2023.

    Jbg, kaj pa druzga. Rogla je deset (10!!!!) let starejši od Pogija. Zdajle je v zenitu svoje forme. Še leto ali dve, pa lahko začne misliti na penzijo. Ne more tolk star model tekmovati s takimi pikiji, ki so v ...prikaži več svojih 20-ih letih na vrhuncu svoje moči. Poleg tega pa ima Pogi skoraj nadnaravne sposobnosti regeneracije. Dokazano.

Sorodne novice