Šport > Kolesarstvo
5197 ogledov

Kakšen ulov! Pogačarjeva ekipa pripeljala vzhajajočega zvezdnika

Pogačar Epa
Kolesarski ekipi UAE Team Emirates se je pridružil zmagovalec letošnje dirke po Franciji za mlajše kolesarje.

Nadarjeni mehiški kolesar Isaac del Toro bo od prihodnje sezone nastopal za moštvo UAE Team Emirates, kjer dirkata Slovenca Tadej Pogačar in Domen Novak, so pred dnevi emirati sporočili na spletni strani. Gre za 19-letnega zmagovalca Tour de l'Avenirja, oziroma preizkušnje po Franciji za mlajše kolesarje.

Del Torro je z UAE Team Emirates podpisal triletno pogodbo in postal šesta okrepitev moštva za prihodnjo sezono. Ob njem so to še Francoz Pavel Sivakov, Nemec Nils Politt, Italijan Filippo Baroncini, Španec Igor Arrieta ter Portugalec Antonio Morgado.

Devetnajstletni Mehičan je v prvi sezoni med mlajšimi člani stopil na sceno prav na dirki Avenir, potem ko je imel leta 2022 ogromno težav po zlomu stegnenice. Letos se je vrnil in dobil tako imenovani Tour za mlade kolesarje, kjer nastopajo reprezentance.

 | Avtor: Instagram Instagram

Tam je slavil v šesti etapi ter zabeležil še štiri uvrstitve na oder za zmagovalce, skupno pa za 1:13 minute ugnal Italijana Giulia Pellizzarija. Edini Slovenec, ki je končal preizkušnjo, je bil Aljaž Turk na 97. mestu.

V preteklosti je to dirko od Slovencev dobil Pogačar, ki je bil najboljši leta 2018. Med nekdanjimi zmagovalci v 62-letni zgodovini tega tekmovanja so bili ob Pogačarju med drugimi tudi kasnejši zvezdniki, kot so Kolumbijci Egan Bernal, Miguel Angel Lopez in Nairo Quintana, Francoz Laurent Fignon, Španec Miguel Indurain, Američan Greg LeMond, Italijan Felice Gaimondi ter Nizozemec Joop Zoetemelk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.