Šport > Kolesarstvo
17517 ogledov

Pogačar spregovoril, kaj si misli o Rogličevem prestopu k Bori

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je prepričan, da bo dirka po Franciji po Rogličevi selitvi k Bori-Hansgrohe še bolj zanimiva.

Čeprav so bile v zadnjem času dosti glasnejše prestopne govorice o njegovem rojaku Primožu Rogliču, ki je na koncu predčasno zapustil Jumbo-Vismo in okrepil Boro-Hansgrohe, je bilo nekaj govora tudi o Tadeju Pogačaru. Čeprav ima še dolgoletno pogodbo do konca leta 2027, se je nekaj pisalo o interesu Ineos Grenadiers, ki naj bi kontaktirali Pogačarjevega agenta in spraševali o možnosti, da njegovega varovanca kljub pogodbi z UAE Team Emirates pripeljejo v svoje vrste, prav tako pa se je poročalo, da naj bi njegova trenutna ekipa že pripravljala novo pogodbo, ki bi Slovenca v moštvu zadržala do konca leta 2029.

Mladi Slovenec je tako v intervjuju za In de Lederstrui moral odgovarjati tudi na vprašanje o svoji prihodnosti. "Zdaj ni čas, da bi razmišljal o svoji pogodbi. Še za mnogo let sem zavezan za UAE Team Emirates in v ekipi se počutim odlično, skupaj smo prvič postali najboljša ekipa na svetu, na čemer smo delali od začetka leta. Do konca je še nekaj dirk, ki jih moramo odvoziti. Sam bom držal pesti za naše fante," je vsake pogovore o morebitnem prestopu ali novi pogodbi zavrnil Pogačar, ki je zelo ponosen, da UAE Team Emirates zaključuje leto na prvem mestu lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V borbi za laskavi naslov je ekipa iz ZAE s 30.170 točkami premagala Jumbo-Vismo, ki je Pogačarjevi ekipi do konca dihala za ovratnik z 29.177 točkami. In ravno pri njihovih največjih tekmecih bo pred prihodnjo sezono prišlo do največjih sprememb. Jumbo-Vismo je namreč zapustil njegov prijatelj in tekmec Roglič, ki bo v novi sezoni nastopal za Boro-Hangrohe.

"Primož je res naredil kariero v Jumbo Vismi. Mislim, da se je imel tam zelo dobro. Če je čas za spremembo, je čas za spremembo. Mislim, da bi lahko bila Bora-Hansgrohe zelo dobra ekipa zanj. Oprema je top, sestava ekipe je tudi zelo dobra. Mislim, da bo vodja, kjer bo hotel. Mislim, da je dobra odločitev," je že pred dnevi za slovenske medije postregel z zanimivim odgovorom, kaj si misli o Rogličevem slovesu od Jumbo-Visme.

Tokrat pa je v pogovoru za In de Lederstrui ponudil še eno zanimivo razmišljanje. "Zanimivo je, kako se je odvil ta prestop, toda mislim, da bo s toliko različnimi močnimi ekipami Tour de France še zelo razburljiv, prav tako tudi druge dirke," se močne konkurence in zanimivega dirkanja veseli Pogačar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice