Šport > Kolesarstvo
4684 ogledov

Evenepoel z drugim mestom prehitel Rogliča

Primož Roglič in Remco Evenepoel Epa
Evenepoel z drugim mestom na zadnji dirki na lestvici prehitel Rogliča.

Belgijski kolesarski as Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je kronometer narodov v Les Herbiersu (45,4 km) sklenil na drugem mestu za Britancem Joshuo Tarlingom (Ineos Grenadiers). Posledično bo 23-letni Belgijec na torkovi posodobljeni lestvici Mednarodne kolesarske zveze na tretjem mestu prehitel slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča.

Ta je sezono končal po dirki po Lombardiji 7. oktobra in v letu 2023 zbral 5603,36 točke, kar bo dovolj za četrto mesto. Evenepoel je tokrat k svojemu izkupičku sezone dodal 85 točk za drugo mesto in bo imel v torek na lestvici 5631,71 točke. Na vrhu bo tretjo zaporedno sezono sklenil slovenski as Tadej Pogačar, ki je zbral 7695,86 točke.

Triindvajsetletni Belgijec, ki je prvič dirkal v mavrični majici svetovnega prvaka v vožnji na čas, je moral tokrat po 45,4 km 41. izdaje kronometra narodov priznati premoč evropskemu prvaku Tarlingu. Britanski najstnik je preizkušnjo zmogel v 52:02 minute, Evenepoel je zaostal 13 sekund. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Stefanu Bisseggerju (EF Education-EasyPost), ki je zaostal 1:10 minute.

Slovencev ni bilo na startu. Posledično še naprej najboljša slovenska uvrstitev ostaja Rogličevo tretje mesto iz leta 2019. Dvakrat je med deseterico končal Gregor Gazvoda, ki je bil leta 2008 šesti, leto prej pa deveti. Jan Tratnik je bil pred štirimi leti osmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice