Šport > Kolesarstvo
50339 ogledov

Čustveni Mohorič ponosno: "Njegova smrt nas je še dodatno zbližala"

Matej Mohorič Profimedia
Matej Mohorič je ob koncu sezone ponosen na dosežke ekipe Bahrain-Victorious v letu 2023.

Iz športnega vidika je bila za slovenskega kolesarskega šampiona Mateja Mohoriča sezona 2023 ena najuspešnejših v karieri. Vrhunec sta zagotovo bili veličastni zmagi na etapi dirke po Franciji ter na svetovnem prvenstvu vožnje po makadamu. A vseeno gre za eno najtežjih sezon v Matejevem življenju, saj je leto zaznamovala tudi tragična izguba prijatelja.

Že omenjenima uspehoma je sicer 28-letni kolesar iz Podblice dodal še šesto mesto na klasiki Strade Bianchi, osmo mesto na velikem kolesarskem spomeniku Milano-San Remo, drugo mesto in etapno zmago na dirki po Sloveniji, skupno in etapno zmago na dirki po Poljski ter etapni zmagi na Renewi Touru in dirki po Hrvaški.

A ravno zaradi izgube prijatelja in sotekmovalca Gina Mäderja v tednih pred dirko, je bila zanj najbolj posebna etapna zmaga na dirki po Franciji. "Ko se ozrem nazaj na letošnje leto, sem najbolj ponosen na svojo etapno zmago na dirki po Franciji," je kolesar Bahrain-Victoriousa izjavil v pogovoru za kolesarski medij In de Leiderstrui.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dirka po Franciji je bila za našo ekipo zagotovo zelo uspešna. Ginova smrt nas je še dodatno zbližala in na nek način motivirala še bolj, da dosežemo najboljše rezultate. Spoznali smo, da je vsak dan težje zmagovati na najvišjem nivoju, zato je vsaka zmaga še toliko več vredna," je pojasnil trenutno 21. kolesar sveta (po lestvici Mednarodne kolesarske zveze). 

A čeprav je za Mohoričem ena najuspešnejših sezon v karieri (zaostaja verjetno le za fantastičnim letom 2021), ima Slovenec iz letošnje sezone kar nekaj neporavnanih računov, ki mu bodo predstavljali glavne cilje v prihajajoči sezoni.

"Moram reči, da imam tu in tam še vedno nekaj neporavnanih računov.V času klasik sem bil odlično pripravljen ter v top formi. Toda na dirki po Flandriji sem grdo padel. To me ni stalo le dobrega rezultata na tej dirki, temveč tudi na dirki Pariz-Roubaix. Če se ozrem proti prihajajočemu letu, sta ti dve dirki zelo pomembni zame. Seveda imam še številne druge cilje, toda v prvih mesecih sezone zagotovo izstopata ta dva," je zaključil odlični slovenski kolesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice