Šport > Kolesarstvo
25411 ogledov

Zvezdnik Jumbo-Visme komentiral Rogličev odhod: "Napravil bo vse, da ..."

Dylan van Baarle Profimedia
Zmagovalec dirke Pariz-Roubaix razume Primoževo odločitev, da zapusti vrste Jumbo-Visme.

Za Jumbo-Vismo je pestrih nekaj tednov, potem ko je najprej s trojno zmago na Vuelti postala prva ekipa v zgodovini z zmagami na vseh treh velikih tritedenskih dirkah v istem letu, je sledila propadla kontroverzna združitev s Soudal-QuickStepom, turbolentno obdobje pa se je zaključilo z zvezdniškim odhodom najboljšega kolesarja v zgodovini ekipe Primoža Rogliča, ki bo v novi sezoni okrepil Boro-Hansgrohe.

Eden večjih zvezdnikov ekipe, zmagovalec najbolj spektakularne klasike na svetu Pariz-Roubaix iz leta 2022, Dylan van Baarle, je nedavno skupaj z odličnim kolesarjem ekipe Bahrain Victorious Woutom Poelsom gostoval v podcastu In Koers, ter postal eden izmed redkih kolesarjev Jumbo-Visme, ki je javno podal svoje mnenje o vsem dogajanju okoli ekipe.

"Mislim, da je dobro za vse, da smo si končno na jasnem, kaj se dogaja z združitvijo. Ni me skrbelo za moje mesto v ekipi, toda vseeno sem bil na trnih, kako se bo vse skupaj razpletlo. Verjamem, da je bilo dosti težje za fante iz Soudal-QuickStepa, saj niso vedeli, ali bodo med izbranimi, ki se bodo pridružili novi ekipi," se je propadle združitve dotaknil nizozemski specialist za klasike, ki ga pogodba za Jumbo-Vismo veže do konca leta 2025.

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdaj je sicer jasno, da od pričakovane združitve ne bo nič, toda tekom pogovorov sta obe ekipi pustili svoje člane tavati v temi, večino informacij pa so kolesarji izvedeli iz poročil v medijih. "Zdi se mi, da je bilo logično, da nismo bili del vse teh pogovorov in se jih nismo niti zavedali," je pojasnil Van Baarle.

"Bil bi res pravi kolesarski zaplet, če bi se ti dve ekipi združili. Sam sicer ne vidim prednosti, da iz dveh izjemno močnih ekip napravite eno še močnejšo. Dosti kolesarjev in osebja bi ostalo na cesti. Seveda pa so bili kolesarji Soudal-QuickStepa pod dosti večjim pritiskom, kot kolesarji Jumbo-Visme," pa je svoje dodal Poels, ki je s tem opozoril, da niti ne bi šlo za pravo združitev, temveč pravi prevzem, saj bi osebje in kolesarji nizozemske ekipe obdržali svoje službe, obenem pa k svoji ekipi priključili najboljše dele belgijske ekipe, medtem ko bi vsi ostali zaposleni pri QuickStepu preprosto postali višek.

Za konec pa se je Van Baarle še dotaknil slovesa svojega kapetana, kateremu je pomagal do skupne zmage na dirki Tirreno-Adriatico ter tretjega mesta na letošnji Vuelti. Nizozemec je pojasnil, da je seveda žalosten ob odhodu aktualnega zmagovalca Gira, a da popolnoma razume njegovo odločitev. "Škoda, da odhaja. Roglič je bil tisti, ki je začel neverjetne uspehe Jumbo-Visme. Toda razumem njegovo odločitev. Napravil bo vse, da bi le lahko dobil Tour de France," Rogličevo situacijo popolnoma razume zdaj že bivši ekipni kolega.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:53 13.oktober 2023.

    Jumbo visma izgublja glavnega sponzorja in je nastala cela panika,me prav zanima drugo leto,kaj bo prikazal vinograd

Sorodne novice