Šport > Kolesarstvo
17621 ogledov

Roglič že pod pritiskom! Pričakovanja Bore so zelo visoka

Roglič Epa
Šefi nemške ekipe Bora-Hansgrohe bodo Primožu Rogliču v dveh sezonah izplačali zajeten kupček denarja, v zameno pa pričakujejo vrhunske rezultate tako na individualni kot moštveni ravni.

Kolesarska ekipa Bora-Hansgrohge je s podpisom Primoža Rogliča, s katerim je sklenila pogodbo o dvoletnem sodelovanju, pridobila zvezdnika svetovnega kova in resnega kandidata za napad na največje lovorike v svetu profesionalnega kolesarstva.

S prihodom trikratnega zmagovalca Vuelte, ki se je v pretekli sezoni okitil še z prvo skupno zmago na Giru, bodo že uveljavljeni člani nemškega moštva dobili dodaten zagon in poskušali zmešati štrene najmočnejšim ekipam zadnjih let, kot sta Rogličeva bivša Jumbo-Visma in UAE Team Emirates, kjer blesti prvi kolesar sveta Tadej Pogačar.

Pri Bori se nadejajo plodnega sodelovanja s 33-letnim slovenskim veteranom, predvsem pa si želijo, da bi tudi moštvene kolege pomagal dvigniti na višjo tekmovalno raven. Športni direktor Bore Rolf Aldag je v intervjuju za nemško različico Eurosporta med drugim spregovoril o tem, kako bo prihod slovenskega kolesarja vplival na status dosedanjih kapetanov ekipe.

Rolf Aldag | Avtor: Profimedia Profimedia
"Poiskati bomo morali najboljšo rešitev za vsakega posameznika. Z Jaijem Hindleyjem imamo v ekipi še enega zmagovalca Gira. Potem imamo tudi Lennarda Kämno, ki je osvajal etape na vsakem Grand Touru, in Aleksandra Vlasova. Veliko je dobrih kolesarjev. Nadejamo se, da jih bo potegnil naprej in jim dal dodaten zagon. Ker tukaj gre le tudi za zmage. In točno v tem pogledu bo Roglič naredil razliko. Tretje, peto, sedmo mesto, to so vse dobri rezultati glede na močno konkurenco, toda Primož bo letvico dvignil še višje," je prepričan Aldag.

Povedal je tudi, da Rogliča dojema kot zelo sproščenega in nasmejanega človeka, ki pa je po tekmovalni plati sposoben tudi neverjetne osredotočenosti. "Ne obremenjuje se, ko to ni potrebno, in zna dirkati na 100 odstotkih, ko pride pravi trenutek. Redki so zmožni tega. Pridružil se nam je izredno uspešen kolesar in vzornik obenem. Veliko se lahko naučimo iz tega, kako natančna je njegova priprava in koliko časa trenina na višini. Upam, da bo našim kolesarjem pomagal narediti korak naprej."

Kar zadeva moštveno strategijo, Aldag pravi, da bistvenih sprememb ne načrtujejo. "Vedno poskušamo dirkati agresivno in te filozofije ne bomo spreminjali. Raje poskušamo narediti nekaj spektakularnega, kot da samo čakamo, kaj se bo zgodilo. Ne bomo postali Sky, kjer vsi narekujejo enak tempo, nato pa kapetan napade. To ni naš stil in to se ne bo spremenilo. Ne bomo kar tako zavrgli našega osnovnega koncepta. Nova razporeditev v ekipi še ne pomeni nujno omejevanja ostalih kolesarjev," je povedal športni direktor in se ozrl proti bodoči izvedbi prestižne dirke po Franciji, na kateri si navijači obetajo četveroboj med Rogličem, Pogačarjem, Jonasom Vingegaardom in Remcom Evenepoelom.

"To je super za navijače in za kolesarstvo. Obeta se nam velik spektakel. Primož je lačen uspehov. Drugi so že osvojili Tour in Primož ve, da ne bo tekmoval še naslednjih 12 let. To lahko naredi razliko. Prav tako je zelo stabilen kolesar in kaže izjemno dirkaško žilavost za svoja leta. Verjamem, da bo konkurenčen."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 10:57 13.oktober 2023.

    Primož je tretji najbolj plačani kolesar v Sloveniji, prvi je Janul ( vlada RS) , drugi je Pogačar, tretji pa Roglič.

  • Idioti 16:28 12.oktober 2023.

    Da je prestopil tudi Kuss bi bil siguren , da ga morajo sprejeti tudi na silo , če je treba . Tako pa sam in solo, se bo lahko šlepal isto kot Pogačar , samo do prvega gumi defekta . ...prikaži več. Staviti , da ne boš imel teh. okvare na klancu brez avta na 3 tedenski dirki pa ni možno . Kdo mu bo dal rezervni bicikel ? Mogoče Kamnna ali Vlasov ? Da ne bi !