Šport > Kolesarstvo
15686 ogledov

Roglič brez olepševanja: "Lahko mi rečete, da sem izbirčen, toda ..."

Roglič Profimedia
Primož Roglič ima po odmevni menjavi moštva pred očmi zelo jasen cilj, tj. skupna zmaga na dirki po Franciji.

Primož Roglič se bo v prihodnjih dneh zglasil v smučarskem letovišču v Söldnu, kje se bo s svojimi novimi šefi v ekipi Bora-Hansgrohe pogovarjal o ciljih za prihajajočo sezono 2024. Na vrhu seznama prioritet bo zagotovo prestižna dirka po Franciji, edini Grand Tour, ki še manjka v njegovi impresivni zbirki.

V pogovoru za Gazzetto dello Sport je 33-letni Kisovčan še enkrat spregovoril o visokih tekmovalnih ambicijah in razlogih, zakaj se je po osmih letih odločil zapustiti Jumbo-Vismo. Zdaj že nekdanjemu moštvu je v slovo pomahal po koncu zgodovinske sezone, v kateri je Visma postala prva ekipa, ki je v enem koledarskem letu osvojila vse tri največje dirke.

"Rad imam nove izzive in rad preiskušam drugačne stvari. Včasih je novo lahko boljše, vendar tega ne moreš vedeti, dokler ne poskusiš. Zapuščam najboljšo ekipo letošnje sezone, zato ne pričakujem, da se bom pridružil še boljšemu moštvu. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je na kratko povzel Roglič.

Vingegaard Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Povedal je, da je o selitvi začel razmišljati že na začetku leta, po še eni dominantni predstavi moštvenega kolega Jonasa Vingegaarda na dirki po Franciji pa je tudi njemu postalo kristalno jasno, da bo zmago na Touru lahko naskakoval le z drugimi klubskimi barvami.

"To je bilo zame dovolj"

Ideja je hitro prerasla v realnost, saj so zanimanje zanj pokazala številna moštva, čeprav je bila realizacija za nekatere snubce v praksi neizvedljiva. Na koncu so ga prepričali pri Bori, kjer so ga omrežili s pozitivnim pristopom in veliko mero navdušenja.

"Na koncu je šlo kar hitro. Več ekip je pokazalo zanimanje, vendar so le redke lahko to dejansko storile. Ko smo se začeli pogovarjati z Boro-Hansgrohe, je vse potekalo hitro in nismo potrebovali dolgo, da smo našli skupne točke. Čutiti je bilo navdušenje, ki si ga želim. To je bilo zame dovolj," je povedal Roglič in poudaril, da bo potrebno v novi ekipi pošteno zavihati rokave.

"Videli smo, da se lahko za vrhunske rezultate poteguje več moštev in številni kolesarji. Zavedamo se, da se stvari ne bodo zgodile čez noč. Ko sem leta 2016 začel pri Jumbo-Vismi, smo potrebovali kar nekaj časa, da smo postali najboljši. Bomo videli," je dejal.

"Lahko mi rečete, da sem izbirčen"

O ciljih ne gre preveč filozofirati, povsem jasno je, da si Roglič želi osvojiti Tour, kjer mu v preteklosti sreča ni bila naklonjena. Tudi sam je povedal, da se bo v nadaljevanju kariere osredotočil na iskanje manjkajočega koščka mozaika.

"Upam, da bom lahko svobodno dirkal na določenih dirkah. Seveda je govora tudi o Touru, tam bi želel nastopiti z najboljšo možno podporo. Želim si zmagovati dirke. Lahko mi rečete, da sem izbirčen, toda res želim dati vse od sebe za točno določene cilje. Karkoli se bo zgodilo, ne želim ničesar obžalovati. Če ne poskusiš, ne boš nikoli vedel," je povedal priljubljeni slovenski kolesar.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • T_rex 09:55 19.oktober 2023.

    Koloradski hrošč[k]i (ne čebele) pa v >tihi< jok, pa na drevo & ne dol... bomo videli, je 1x rekel 1 slepi.

  • Fertajler 09:33 19.oktober 2023.

    Sam, kdo ti bo sedaj zrak rezal, prej ga je Sepp Kuss.

  • Pepe007 08:10 19.oktober 2023.

    Vse dobro do konca kariere.