Šport > Kolesarstvo
2331 ogledov

Bomba! Po prestopu Primoža veliki zvezdnik Bore v nasprotno smer?

Cian Uijtdebroeks Profimedia
Pri Jumbo-Vismi so potrdili, da so zainteresirani za največjega dragulja Bore-Hansgrohe.

Čeprav izjemnega belgijskega kolesarskega dragulja Ciana Uijtdebroeksa za Boro-Hansgrohe veže pogodba do konca leta 2024, je prihodnost mladega kolesarja pri nemški ekipi zelo vprašljiva. Že zdaj je praktično jasno, da pogodbe ne namerava podaljšati in od leta 2025 zagotovo ne bo kolesar Bore, vse bolj pa se zdi možno, da bi v stilu prestopa Primoža Rogliča druga ekipa zanj preprosto plačala odškodnino in bi tako predčasno zapustil vrste nemške ekipe.

Sam Uijtdebroeks je v nedavnih pogovorih namignil, da čeprav ima še veljavno pogodbo, sam še ne ve, kje bo tekmoval v prihodnji sezoni. Obenem pa so se pojavile številne govorice, da sta se v boj za Belgijčev podpis najprej spustili ekipi Ineos Grenadiers in Lidl-Trek, zdaj pa so pri Jumbo-Vismi potrdili, da so se tudi sami spustili v lov za nadarjenim kolesarjem.

Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

Na relaciji Uijtdebroeks-Bora je sicer počilo na letošnji Vuelti, mladi Belgijec pa je javno kritiziral dejanja svoje ekipe in tudi (upravičeno) svoje sotekmovalce, kot je recimo Aleksander Vlasov, ki je med dirko po Španiji napadal svojega mladega moštvenega kolega, saj ni želel dopustiti, da bi tako mlad kolesar končal na koncu pred njim, preverjenim kolesarskim šampionom, namesto da bi skupaj sodelovala za čim boljšo uvrstitev.

Čeprav mladi Belgijec nikoli ni javno kritiziral Rogličevega prihoda in je v preteklosti celo večkrat poudaril, da je Primož eden njegovih največjih idolov, pa je s Slovenčevim prestopom postalo jasno, da vajeti ekipe še nekaj let ne bodo v rokah mladega Belgijca, kar je še povečalo govorice o njegovem morebitnem odhodu.

Tudi vodja ekipa Bora-Hansgrohe Ralph Denk je potrdil, da nemška ekipa po Rogličevem prihodu preprosto nima finančnih možnosti zadržati kolesarskega dragulja, kot je Uijtdebroeks, zmagovalec Toura za mlade kolesarje iz leta 2022, ki se je letos izkazal z nekaj odličnimi rezultati. Kljub svoji mladosti je dosegel uvrstitev v prvo deseterico na tako prestižnih dirkah, kot so dirka po ZAE, po Kataloniji, Romandiji in Švici, medtem ko je ob svojem debiju na velikih tritedenskih dirkah na letošnji izjemno močni Vuelti dosegel celo osmo mesto.

Primož Roglič, Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

S prihodom Uijtdebroeksa se tako že nekaj časa povezuje dve izmed najbogatejših ekip v kolesarskem svetu, Ineos Grenadiers in Lidl-Trek. Prvi že nekaj časa iščejo nove kapetane ekipe, ki bi se na velikih tritedenskih dirkah lahko borili s kapetani Jumbo-Visme in UAE Team Emirates, pri Treku pa si po prihodu novega bogatega sponzorja Lidla prav tako želijo zgraditi zvezdniško ekipo.

Zdaj pa se je pojavila prava prestopna bomba, da bi po odhodu Rogliča k Bori lahko v nasprotno smer potoval Uijtdebroeks, za katerega se zanimajo pri Jumbo-Vismi, kar je potrdil tudi prvi mož nizozemske ekipe Richard Plugge. "Smo zelo zainteresirani za Ciana. Zanj se zanimamo že od njegovih mladinskih let. Že takrat smo se pogovarjali o njegovem morebitnem prihodu," je za Het Laatste Nieuws potrdil Plugge, ki pa je za konec dodal. "Toda zaenkrat še ima pogodbo."

No, tudi Primož jo je imel, a se ob nezadovoljstvu kolesarja znotraj stare ekipe in finančni injekciji s strani nove da tudi takšne ovire z lahkoto preskočiti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice