Šport > Kolesarstvo
11921 ogledov

Kolesarski svet se zgraža nad potezo Pogačarjevega moštvenega kolega

Felix Groß Profimedia
UAE Team Emirates so potezo svojega kolesarja ocenili kot nesprejemljivo.

Medtem ko je Slovenija lahko ponosna na svoje kolesarske šampione, kot so Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič in številni drugi, ki so lahko mnogim za zgled s svojim obnašanjem na in ob kolesu, pa je kolesarski svet v zadnjih dneh precej pretresla poteza mladega nemškega kolesarskega upa, Felixa Großa.

Kot smo namreč že zapisali v primeru slovenskih kolesarskih šampionov, je prav, da so profesionalni kolesarji vzgled vsem kolesarskim navdušencem in kolesarskim amaterjem, ki si želijo posnemati svoje vzornike in idole.

Felix Groß | Avtor: Profimedia Profimedia

In ravno iz tega razloga se je mladi Nemec, ki nastopa za ekipo UAE Team Emirates, znašel pod plazom kritik kolesarske javnosti, potem ko se je na spletu pojavil posnetek, kako se je med treningom lotil smrtno nevarnega manevra, ko se je prijel zadka tovornjaka in se pustil vleči po cesti.

Njegovo početje je posnel eden izmed očividcev, nato pa je posnetek naložil na splet ter zraven trdil, da gre za odličnega avstrijskega kolesarja Felixa Großschartnerja. Posnetek je nemudoma dosegel tudi vodstvo UAE Team Emirates, eden izmed vodij ekipe, Joxean Fernández Matxín, pa je nemudoma razčistil, da ne gre za Großschartnerja, pač pa za njihovega nemškega kolesarja Großa.

Pri ekipi UAE Team Emirates so tudi obsodili dejanje mladega Nemca, ki je do novega leta še vedno član njihove ekipe, preden se uradno pridruži nemški ekipi Rad-Net Oßwald.

"Gre za obžalovanja vreden in nesprejemljiv odnos do kolesarstva. Radi bi razčistili, da ne gre za Felixa Großschartnerja, temveč Nemca Felixa Großa. Čeprav v letu 2024 ne bo več z nami, to vseeno ne pomeni, da ni pomembno, kaj počne na kolesu. Gre za obžalovanja vreden primer," so potezo svojega kmalu bivšega kolesarja obsodili pri ekipi našega Tadeja Pogačarja.

Felix Groß | Avtor: Profimedia Profimedia

Groß, ki je pri ekipi UAE Team Emirates preživel tri sezone, sicer tekom svoje epizode pri eni najmočnejših ekip na svetu, ni dosegel nobene zmage in ni nastopil na nobeni izmed velikih tritedenskih dirk, je pa zato bil del moštva na dveh velikih spomenikih kolesarstva, dirki Pariz-Roubaix in dirki po Flandriji, a ni nobene dokončal.

Še najbližje velikemu uspehu je bil na prvi etapi lanske dirke po Nemčiji, ko je dosegel četrto mesto. Nastopil je tudi na letošnji dirki po Sloveniji, katere pa ni dokončal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 00:22 07.december 2023.

    Me je v Črnučah ujela nevihta , jaz pa v bus . 8 pelje do Bavarca , kar sem šoferju tudi povedal do kam grem , Urbane pa nisem imel seboj . Se busar ni nič prerekal , sam tih ...prikaži večih je bil . Bil mi je sumljiv , ko me je brez besed vzel gor. Mene je pa začel črv grist. Ne id do Bavarca , siguren je naročil kontrolo , Pri Plečniku se je razjasnilo , jaz pa ven , Živo me zanima , če so me na Bavarcu čakal. Še enkrat sem se šlepal , ko mi je počila guma pred Petrolom v Dravljah do Kina Šiške .

  • Idioti 00:13 07.december 2023.

    Jaz sem se pa kar zadaj v DHL vsedel , ne vsedel , zadaj stal s kolesom v kombiju do vrha klanca . Je mislu , da me bo ven spodu , ko je videl , da je namesto pralnega ...prikaži več stroja , ki ga je dostavil , dobil neoznačeno pošiljko . Ja malo morgen !

  • Idioti 00:04 07.december 2023.

    Manastir na Krki ima novo cesto v ta njihov kanjon . Strmejše še nisem videl . Dol sem prbremzal , nazaj pa ni bilo ta prave prestave. In pripelje menihom DHL pralni stroj . Sam ven ga je dal , ...prikaži več sem bil že noter . On pa v razburjenje šta radim . Do vrha , ja van ne idem , ti pa radi šta oćeš . Pa sem bil iz kanjon av 3 minutah .