Šport > Kolesarstvo
7241 ogledov

Nov zvezdnik pri UAE šokiral z obljubo Pogačarju: "Vedno bom ..."

Pavel Sivakov Profimedia
Nova zvezdniška okrepitev pri UAE Team Emirates komaj čaka, da združi moči s Tadejem Pogačarjem.

Eden izmed številnih kolesarskih zvezdnikov, ki so po koncu sezone zapustili slovito ekipo Ineos Grenadiers, je tudi odlični ruski kolesar s francoskim potnim listom Pavel Sivakov, ki je za obdobje naslednjih treh let zvestobo obljubil ekipi UAE Team Emirates, kjer bo združil moči z najboljšim kolesarjem zadnjih let Tadejem Pogačarjem.

Čeprav gre za kolesarskega zvezdnika najvišjega ranga, pa Sivakov nima nobenih težav sprejeti vlogo pomočnika Tadeju Pogačarju, kadar se bosta pojavila na startu iste dirke.

"Nedvomno je on glavni na vsaki dirki, na kateri se pojavi. Vsakič, ko bom startal skupaj z njim, mu bom v podporo in tega se že zelo veselim," je kar nekoliko presenetil s svojo izjavo za Cycling Podcast. Čeprav je Pogačar v zadnjih letih dokazal, da je nesporna številka ena svetovnega kolesarstva, je vseeno kar nekoliko nepričakovano, da kolesar Sivakovega kova tako mirno sprejme vlogo pomočnika.

Pavel Sivakov | Avtor: Profimedia Profimedia

Rus, ki je zaradi invazije na Ukrajino spremenil državljanstvo in po novem nastopa pod francosko zastavo, se zaveda, da bo Slovenec zagotovo prvo ime ekipe, kjerkoli se bo pojavil, da pa bo tudi sam znotraj nove ekipe dočakal svojo priložnost, ko se njegov koledar ne bo križal s Pogačarjevim.

"Hkrati pa se zavedam, da bom imel priložnost voziti tudi zase, o tem smo se že pogovarjali. Na dirkah, kot sta po Valencii in Pariz-Nica, bom zelo verjetno dobil priložnost. Vem, da bi v nekaterih drugih ekipah imel vlogo nespornega vodje, toda nivo tukaj je na toliko višjem nivoju, obenem pa vsi dočakamo svojo priložnost," je Sivakov pojanil odločitev za selitev k ekipi, kjer se prav tako ne bo vse vrtelo okoli njega.

Zmagovalec dirk po Poljski, Alpah, Toskani in Burgosu je tako dal tudi jasen namig, da se Pogačar v prihodnji sezoni ne bo lotil branjenja zmage na dirki Pariz-Nica, katero je osvojil v letošnjem letu, temveč je dosti bolj verjeten njegov nastop na dirki Tirreno-Adriatico.

Pavel Sivakov | Avtor: Profimedia Profimedia

Sivakov, ki se je v preteklosti izkazal za odličnega hribolazca, a nekako ne zmore konstantnosti, da bi bil pravi kapetan na velikih tritedenskih dirkah (na osmih dirkah je kar štirikrat odstopil, le na Giru 2019 pa je z devetim mestom dosegel rezultat v prvi deseterici), je svojo najboljšo formo kazal ravno v zaključku lanske sezone (zmaga na dirki po Toskani, ko je premagal tudi Pogačarja, drugo mesto na VN Montreala in Coppi Sabatini, na kateri je ponovno premagal Tadeja, ter tretje mesto na memorialu Marco Pantani).

Če bo podobno pripravljenost prenesel tudi v prihodnje leto, bo zagotovo izjemna pridobitev za Pogačarja, okoli katerega je ekipi UAE Team Emirates v zadnjih letih uspelo sestaviti ekipo, ki se lahko kosa tudi z zvezdniško zasedbo Jumbo-Visme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice