Šport > Kolesarstvo
2460 ogledov

Take načrte naj bi imel v novi sezoni Tadej Pogačar

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski klesarski as se bo marca podal v Italijo.

Urnik Tadeja Pogačarja za začetek naslednje kolesarske sezone še ni potrjen, a so se številni mediji že razpisali o tem, da se bo slovenski kolesarski šampion v marcu potegoval za visoke uvrstitve na italijanskih cestah.

Že prej naj bi se 10. februarja pojavil na startu dirke Figueira Champions Classic, na Portugalskem pa bo od 14. do 18. februarja potekala tudi dirka po Algarveju, na njej je Pogi leta 2019 tudi prišel do svoje prve zmage med profesionalci. Nato bodo prišle na vrsto preizkušnje Strade Bianche, Tirreno-Adriatico in Milano - San Remo.

Na Strade Bianche, ki bo tokrat na sporedu 2. marca, je Pogačar sicer že slavil v letu 2022, prav tako pa je uspešno nastopal že tudi na večetapni preizkušnji od Tirenskega do Jadranskega morja. Na Tirreno-Adriaticu je slovensko kolesarstvo v zadnjih petih letih sicer zabeležilo kar štiri skupne zmage. Pogačar je slavil leta 2021 in 2022, Primož Roglič pa 2019 in letos. Edini 'neslovenski uspeh' v tem obdobju je zabeležil Simon Yates (2020).

Če je prvi preizkušnji že dobil, pa Pogiju še manjka zmaga na dirki Milano - San Remo. Ta je eden od dveh spomenikov kolesarstva, ki ju Slovenec še ni dobil. Doslej je namreč po enkrat vso konkurenco premagal na Liege - Bastogne - Liege (2021) in dirki po Flandriji (2023), kar trikrat zapored pa na dirki po Lombardiji (2021, 2022, 2023). Od spomenikov mu poleg Milano - San Rema tako manjka le še podvig na Pariz - Roubaix, za kar pa bo moral v prihodnosti verjetno pridobiti nekaj teže in moči v boju z granitnimi kockami 'severnega pekla'.

Na dirki MIlano - San Remo je v zaključku že bil v bojih za zmago, a je predlani ob koncu vsem preostalim kandidatom za zmago pobegnil Matej Mohorič, letos pa Mathieu van der Poel. Pogačar je leta 2022 osvojil peto mesto, leta 2023 pa četrto.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice