Šport > Kolesarstvo
2017 ogledov

Legenda Jumbo-Visme šokirala! Noro, kaj želi Primožu Rogliču

Robert Gesink Epa
Čeprav Primož ni več član Jumbo-Visme in je eden najresnejših konkurentov nizozemski ekipi, mu Robert Gesink želi, da končno osvoji Tour de France.

Robert Gesink, legendarni član Jumbo-Visme, ki bo v svoji zadnji sezoni še 18. leto zapored nosil dres te nizozemske ekipe, je pred prihodom Primoža Rogliča veljal za praktično največjega aduta Jumbo-Visme na velikih tritedenskih dirkah, a se je po neverjetnem vzponu slovenskega kolesarskega zvezdnika brez ugovora umaknil v ozadje in opravljal vlogo enega ključnih pomočnikov pri večini Rogličevih največjih uspehov.

Potem ko je Rogliču pomagal do vseh treh zmag na Vuelti, sta s Slovencem stkala posebno vez in zanimivo je bilo videti, kako sam vidi Rogličev odhod k eni izmed konkurenčnih ekip po osmih letih pri Jumbo-Vismi. Nizozemec je ocenil Rogličev prestop k Bori-Hansgrohe  za logičnega, za glavne zmagovalce omenjenega prestopa pa je označil ljubitelje kolesarstva.

Primož Roglič in Robert Gesink | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rogličev prestop k Bori-Hansgrohe me ni niti najmanj presenetil," je izjavil v pogovoru za kolesarsko revijo Ride. "Primož je osvojil praktično vse, kar se glede etapnih dirk sploh v kolesarskem svetu da osvojiti, z izjemo ene velike nagrade, Toura," je izjavil zdaj že bivši Rogličev moštveni kolega.

Primož se je v lovu na sveti gral kolesarstva odločil, da po osmih letih in kar 74 zmagah zapusti Jumbo-Vismo in bo v novi sezoni eden glavnih konkurentov obema glavnima adutoma nizozemske ekipe, ki se bo v novi sezoni imenovala Visma-Lease a Bike, Vingegaardu in Seppu Kussu. Če k temu dodamo še najboljšega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja ter vedno neugodnega Remca Evenepoela, se nam na etapnih dirkah v novi sezoni resnično obeta spektakel.

"Primož je eden izmed štirih kolesarjev, s katerim se boste zanesljivo borili za zmage na etapnih dirkah. Naša ekipa si je želela imeti vsaj dva izmed teh štirih, zato so ob Primoževem odhodu bili tako navdušeni nad morebitno združitvijo s Soudal-QuickStepom in morebitnim prihodom Remca. To se ni izšlo, a imamo še vedno zelo močno ekipo kolesarjev, ki so odlično usklajeni. Že na lanskem Touru smo dokazali, da lahko zmagujemo na velikih tritedenskih dirkah tudi brez Primoža."

Gesink se tudi zaveda, da se je s Primoževim prestopom močno spremenilo razmerje moči ter da se bo morala tudi Jumbo-Visma pripraviti na boj s še enim močnim tekmecem, Boro-Hansgrohe, ki je uspela z Aleksandrom Vlasovim, Jaijem Hindleyem, Danijem Martinezom, Emanuelom Buchmannom, Cianom Uijtdebroeksom (če ostane v ekipi), Bobom Jungelsom, Maximilianom Schachmannom in Sergiom Higuito okoli Primoža sestaviti eno najmočnejših ekip.

Primož Roglič in Robert Gesink | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda 37-letnik, ki bo po koncu sezone 2024 zaključil veličastno kariero, tekom katere je zbral 13 zmag ter nekaj odličnih rezultatov, kot so etapna zmaga na Vuelti, dvakratna zmaga na dirki po Emiliji, zmage na VN Quebeca, VN Montreala, dirki po Kaliforniji, dirki po Omanu, četrto in šesto mesto v skupnem seštevku dirke po Franciji ter dve šesti in sedmo mesto na dirki po Španiji, je prepričan, da bo Jumbo-Visma nadaljevala z zbiranjem odličnih rezultatov.

"Borba s Primožem bo pripeljala do drugačne dinamike dirk. Okoli sebe ima pri Bori-Hansgrohe zelo močno zasedbo. Obenem ga ni kolesarja, ki bi se bolj zavedal, kaj si želi. Prav tako ima že številne izkušnje. Toda prepričan sem, da se bo naša ekipa še naprej zanašala na svojo moč in ne bomo igrali po notah nasprotnika, pa čeprav Primoža. Čaka nas zelo zanimivo poletje. Nevtralni kolesarski navdušenci bodo največji zmagovalci Rogličevega prestopa," je zaključil legendarni Nizozemec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice