Šport > Kolesarstvo
30463 ogledov

Kolegi besni na prvega moža Jumbo - Visme: "Izgini"

Plugge Vingegaard Profimedia
Zaradi nove pogodbe z nadarjenim Belgijcem v kolesarskem svetu vre.

Pri Jumbo-Vismi so včeraj objavili novico, da so izjemno močni ekipi dodali še zelo nadarjenega Belgijca Ciana Uijtdebroeksa. Ta trdi, da je s svojim dosedanjim moštvom Bora-hansgrohe že prekinil sodelovanje, a so to Nemci zanikali. Ti zagotavljajo, da ima dvajsetletnik podpisano pogodbo do konca naslednjega leta.

Zaradi poteze, ki so si jo privoščili Nizozemci, v kolesarskemu svetu zdaj vre. Na udaru se je najbolj znašel šef ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge, ki je celo predsednik Mednarodne zveze profesionalnih kolesarskih moštev AIGCP (International Association of Professional Cycling Teams). 

Plugge naj bi kršil prav načela AIGCP. "Kaj je spet to s strani predsednika AIGCP? Upoštevati bi moral pravila in zdaj nemudoma odstopiti! Izgini!" je bil besen generalni direktor ekipe Cofidis Cedric Vasseur.

"Če bi rekli, da je to sramotno, bi bilo to precej premalo," pa je dejal vodja ekipe Jayco AIUla Brent Copeland.

"Karkoli se že bo zgodilo s prestopom Uijtdebroeksa, komunikacija med Jumbo - Vismo in Bora-hangrohe potrjuje, da bo veliki poraženec vsega tega AIGCP: Zveza in njen predsednik bi morala iskati enotnost, da bi lahko zastopala vse ekipe," pa je bilo mnenje Johna Lelangueja, nekdanjega managerja ekip BMC in Lotto-Soudal.

Že julija so sicer predstavniki nekaterih ekip, ki pripadajo zvezi AIGCP, poslalo pismo Pluggeju in zahtevalo spremembe v strukturi zveze ter ostro kritiziralo njegovo vodenje organizacije.

Richard Plugge | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • popokatopetl 10:52 11.december 2023.

    Kolkr se spomnim je Roglič tud še imel pogodbo ko je prestopil.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:32 11.december 2023.

    Samo zaradi rogliča je zavladala panika,se vidi kdo je vlekel voz

Sorodne novice