Šport > Kolesarstvo
6674 ogledov

Remco se je odločil: Na Touru bodo nastopili 'bogovi'

Remco Evenepoel Profimedia
Belgijski kolesarski as bo vse svoje moči usmeril v dirko po Franciji.

Remco Evenepoel, ki je leta 2022 dobil dirko po Španiji, na letošnjem Giru pa je odstopil kot nosilec rožnate majice, ko mu jo je zagodla okužba s covidom, je potrdil, da bo v naslednji sezoni nastopil na Touru. Ta bo zanj eden od vrhuncev sezone.

"V naslednji sezoni se bom osredotočil na Liege, dirko po Franciji in olimpijske igre. Moje ambicije? Želim si tretjo zmago na dirki Liege - Bastogne - Liege, sanjam pa tudi o tem, da bi Pariz zapustil z dvema kolajnama," je za Het Nieuwsblad izjavil Evenepoel.

"Tu je seveda še Tour. To bo zame pot v neznano. Na startu bodo 'bogovi' etapnih dirk - Vingegaard, Pogačar in Roglič. Cilj je uvrstitev med prvih pet. Že uvrstitev pred enega izmed omenjenih treh bi bila podvig. Seveda je možna tudi etapna zmaga, z njo pa bi prišel do posameznih zmag na vseh treh tritedenskih dirkah," je tokrat dokaj skromen v napovedih Belgijec.

Tadej Pogačar in Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Patrick Lefevere, vodja ekipe Soudal–Quick-Step, se je sicer bolj nagibal k njegovem nastopu na Giru, ki bo vseboval več kilometrov vožnje na čas, a ima Evenepoel v mislih predvsem Tour.

"Pred Liegom ne bom imel višinskih priprav, to bo sezona z malo nastopi," je svoje načrte še razkril belgijski kolesar, ki botako v prvi polovici leta hranil moči in stopnjeval formo za francosko pentljo. Le tri tedne po njej bodo na sporedu tudi olimpijske igre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:14 12.december 2023.

    Hvala za popravek.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:12 11.december 2023.

    Novinar,malo se poduči kako in kaj se dogaja v športu,namreč Remco Vuelte ni dobil leta 2019, temveč 2022!!! https://sl.wikipedia.org/wiki/Dirka_po_%C5%A0paniji

Sorodne novice