Šport > Kolesarstvo
5554 ogledov

Tako je Pogi z eno roko za sabo pustil moštvene kolege

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar se pripravlja na novo sezono.

Tadej Pogačar se z moštvenimi kolegi pripravlja na novo sezono, tako kot mnoge ostale ekipe se kolesarji moštva UAE Team Emirates potijo na španskih cestah. 

Pogi uradno še ni objavil svojega urnika za naslednje leto, pričakuje pa se, da bo v februarju anjprej nastopil na portugalskih preizkušnjah, v marcu pa se bo za nove zmage potegoval v Italiji. Po zapisih v portugalskih medijih naj bi se 10. februarja tako pojavil na startu dirke Figueira Champions Classic, na Portugalskem pa bo od 14. do 18. februarja potekala tudi dirka po Algarveju, na njej je Pogi leta 2019 tudi prišel do svoje prve zmage med profesionalci. Nato bodo prišle na vrsto preizkušnje Strade Bianche, Tirreno-Adriatico in spomenik Milano - San Remo.

Pogačarjevi navijači so sicer že zdaj prepričani, da se slovenski kolesarski zvezdnik v novo leto že podaja z zelo zavidljivo formo. Za takšna razmišljanja je poskrbel kar sam. Na instagramu je namreč objavil posnetek treniga z moštvenimi kolegi Adamom Yatesom, Michaelom Vinkom in Timom Wellensom. Kljub temu da je snemal vožnjo v klanec, jih je zlahka prehitel.

 

Pogačar in kolegi so se sicer podali na Coll de Rates. Gre za skoraj 10 kilometrov dolg vzpon, kolesarji pa morajo opraviti s 654 metri nadmorske višine. Najvišja točka sicer znaša 927 metrov.

Gre za vzpon, ki ga uporabljajo predvsem na dirki po Valenciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 13:26 20.december 2023.

    3 X sem peljal čez Eze . Prvič nehote , drugič in tretjič pa zašel . V Monaku je težko najti prehod "ob morju "

Sorodne novice