Šport > Kolesarstvo
4113 ogledov

Kuss o trenutku, ko sta ga napadla Primož in Jonas: Nisem si tako predstavljal

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard Profimedia
Američan je že mislil, da bo izgubil rdečo majico.

Zmagovalec Vuelte Sepp Kuss je gostoval v oddaji valižanskega  kolesarskega asa Gerainta Thomasa, med drugim pa je spregovoril tudi o vzponu na Angliru, ko mu je grozilo, da mu bosta moštvena kolega Jonas Vingegaard in Primož Roglič odvzela rdečo majico.

Thomasov sovoditelj v Tom Fordyce je namreč zastavil vprašanje, kaj je razmišljal, ko sta ga prva zvezdnika moštva pustila za sabo. "Prekleta pra...," je nekoliko v šali izjavil Thomas, Kuss pa je odgovoril precej resneje: "Pred tem trenutkom sem razmišljal o tem, da lahko dobim etapo. Skozi vso Vuelto sem razmišljal o tej etapi in počutil sem se zelo dobro," je za oddajo Geraint Thomas Cyclig Club izjavil Američan s slovenskimi koreninami.

"A kilometer pred ciljem sem nato spoznal, da kolesarita hitreje in hitreje, jaz pa sem bil že povsem na meji. Ko sem uvidel, da se bosta odpeljala naprej, sem že začel razmišljati, da je to zame konec poti do rdeče majice. Nisem si predstavljal, da se bo vse tako odvilo, a sem si dejal, da bo zdaj očitno pač tako," se je svojih občutkov in počutja spomnil Kuss.

Primož Roglič in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

A na koncu je le zbral dovolj moči, da ni izgubil preveč sekund, le 19, ter je tako ostal v rdečem. Kasneje je sledil pogovor znotraj moštva, kjer je bila sprejeta odločitev, da do napadov med moštvenimi kolegi ne bo več prihajalo.

Že dan prej je sicer Vingegaard napadel Rogliča in Kussa ter jima odvzel več kot minuto, s tem pa je Danec Slovenca z dugega potisnil na tretje mesto v skupni razvrstitvi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • miha.z 08:45 16.december 2023.

    Nehajte že s to Vuelto a nimate nič drugega za pisat?

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:43 16.december 2023.

    Pa da vidimo drugo leto

Sorodne novice