Šport > Kolesarstvo
4739 ogledov

Jonas o Rogličevih možnostih in grožnji za Tour

Vingegaard Roglič Profimedia
Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji se zaveda nevarnosti, ki jo zanj predstavlja Primož Roglič.

Danski kolesar Jonas Vingegaard, ki je osvojil zadnja dva Toura v boju s Tadejem Pogačarjem, se bo tokrat na francoskih cestah prvič moral pomeriti tudi z nekdanjim moštvenim kolegom Primožem Rogličem. Ta je ekipo Jumbo-Visma zamenjal z moštvom Bora-hansgrohe, prav Nemci pa mu tako ponujajo realne možnosti za skupno zmago, ki jo želi zabeležiti na Touru.

Ta se mu je za zdaj izmikala, leta 2020 mu je na predzadnji dan dirke rumeno majico odvzel Pogačar, v naslednjih dveh letih je tudi ob padcih Slovenca prednost v ekipi dobil Vingegaard, lani pa je Zasavec po skupni zmagi na Giru francosko pentljo razumljivo izpustil. Kasneje je nastopil na Vuelti, kjer pa se je ob bojih znotraj ekipe le še potrdilo dejstvo, da bo moral Roglič v želji po Touru zamenjati moštvo. 

O možnostih svojega nekdanjega mentorja, ki mu je leta 2022 s skupnim napadom na Pogačarja tudi omogočil odločilno zmago v etapi s ciljem na prelazu Granon, je zdaj spregovoril tudi danski kolesarski as.

"To bo nekaj zelo čudnega. Za Jumbo-Visma je kolesaril osem let in je bil vselej prisoten od mojega prihoda pred petimi leti. Primož je bil tako dolgo član moštva, da bo to zdaj velika sprememba za vse nas.Od moštvenega kolega do enega največjih tekmecev," je za Wielerflits izjavil Vingegaard.

Vingegaard Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na vse skupaj se bomo morali navaditi. Dobro ve v čem smo dobri, a tudi mi poznamo njegove prednosti. A ima jih toliko, da jih je težko našteti. Primož je izjemno močan kolesar. Dober je v vseh aspektih dirkanja, še posebej pa je zelo trden v psihičnem smislu. Je zelo težek tekmec."

"Da, Primož lahko dobi Tour. Že leta 2020 je bil izjemno blizu, bil je na zelo, zelo visoki ravni. Narediti bomo morali prav vse, da ga premagamo. A pri tem moramo v tem poletju ostati pozorni tudi na ostala fanta," je Vingegard poleg Rogliča in sebe za favorita označil še Pogačarja in Belgijca Remca Evenepoela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice