Šport > Kolesarstvo
744 ogledov

V grozljivi nesreči sta jo hudo skupila velika kolesarska talenta

Obie Vidts Twitter
Dva nadarjena kolesarja razvojnega moštva ekipe Intermarche-Circus-Wanty sta v trčenju z avtomobilom utrpela hujše poškodbe.

Ekipa kontinentalnega ranga Circus-ReUz-Technord, ki služi kot razvojna ekipa eni najmočenjših ekip na svetu Intermarche-Circus-Wanty, je razkrila, da sta bila v torek, 19. decembra, dva njihova mlada nadarjena kolesarja udeležena v hudo prometno nesrečo, po kateri sta pristala v bolnišnici s hujšimi poškodbami.

20-letni Wout Geerinckx in 21-letni Obie Vidts sta bila kot izjemno perspektivna mlada kolesarja priključena k treningom WorldTour ekipe Intermarche-Circus-Wanty v Španiji, v Alicanteju, ko je vanju čelno trčilo nasproti vozeče vozilo.

Prometna nesreča Obie Vidts in Wout Geerinckx | Avtor: Twitter Twitter

Po poročilih ekipe Intermarche-Circus-Wanty naj bi oba mlada talenta v grozljivi nesreči utrpela več zlomov kosti in bosta zaradi poškodb več mesecev brez dirk.

"Potem ko sta oba kolesarja prejela začetno oskrbo na cesti, so ju odpeljali v lokalno bolnišnico. Tam so bili na računalniški tomografiji celega telesa ugotovljeni številni zlomi pri obeh kolesarjih. Na srečo ni bilo diagnosticiranih nobenih poškodb notranjih organov ali pretresa možganov," je sporočil ekipni zdravnik Gerald Ackerl.

Kasneje so iz ekipe razkrili dodatne podrobnosti o poškodbah obeh kolesarjev. Geerinckx si je zlomil levo stegnenico in desni komolec ter utrpel različne druge poškodbe in modrice. Uspešno je prestal operacijo in bo v petek, 29. decembra, odletel v Belgijo. Vidts pa je utrpel več zlomov obeh rok, prestal je tudi uspešno operacijo in je že v Belgiji.

Za Geerinckxom, ki je v preteklosti nastopal za razvojno ekipo še enega velikana Lotto Dstny, je sicer daleč najboljša sezona, v kateri je slavil na VN Velodrome de Rochefort in bil četrti na VN Albert Fauville, Obie Vidts pa je v letošnji sezoni zabeležil zmago na drugem Ardene Challengu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice