Slovenija
331 ogledov

Trčil v delavca, ki je umrl. Voznik je bil pijan

Dela na avtocesti, dars, prenova, delo, obnova, avtocesta Profimedia
Poškodbe, ki jih je delavec utrpel v trčenju, so bile tako hude, da je na kraju umrl.

V torek zvečer se je na štajerski avtocesti na odseku Tepanje - Slovenska Bistrica, v smeri Slovenske Bistrice, izven naselja Preloge, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

"Kot kažejo prve ugotovitve, je voznik osebnega avtomobila trčil v delavca, izvajalca rednega vrdrževanja avtoceste, ki je tedaj opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je na kraju, kljub pomoči reševalcev, umrl," so sporočili s PU Maribor.

Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele kasneje. Izkazalo se je, da voznik vozil pod vplivom alkohola, napihal je 0,64 mg/l.

Policisti PPP Maribor nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin navedene prometne nesreče in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

O nesreči sta bila obveščena dežurna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik.

Gre za dvanajsto prometno nesrečo s smrtnim izidom (12) na območju PU Maribor letos. V nesrečaj je letos umrlo 13 oseb (lani 14). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.